Kde všude se hodí deka?

30.11.2022

Taková deka je opravdu nedoceněným kouskem vybavení. Alespoň jedna by měla být v každé domácnosti. A pokud se chcete zahřát, je určitě důležité vědět, kdy deku použít. Deka je také praktickým společníkem vašeho dítěte od kolébky až po školní věk. Kdy využijete deku a kdy si právě díky ní dokážete snáze vykouzlit pocit pohodlí a jistoty?

Kde se hodí deka pro děti?

Praktickou deku, která je na dotek příjemně mazlivá, potřebujete už od narození dítěte. Zvláště, pokud se narodilo do mrazivých zimních měsíců. Lze ji použít i jako příjemného společníka pro vaše dítě, když je venku v kočárku nebo během spánku doma v postýlce. Deka je vhodná také jako přehoz na dětskou postel, který je třešinkou na dortu po ustlání, hodí se ale i jako další vrstvy přikrývky, pokud máte v místnosti nižší teplotu. Pro starší děti se deka hodí i jako společník na několikadenní cesty do přírody a dobrodružné přespávání ve stanu. Deku v tomto případě dítě využije i jako podložku, která ho odizoluje od studené země.

Kde se hodí deka pro dospělé?

Ve vyšším věku se deky stávají spíše dekorativním předmětem, kterým si můžete vykouzlit útulnou atmosféru. Jde o ideálního společníka pro zachumlání se do klubíčka za chladného večera při sledování televize nebo čtení knihy. Můžete ji dokonce rozprostřít jako přehoz na postel a dodat jí tak úplně nový vzhled. V zimních měsících ji můžete použít také jako další vrstvu přikrývek nebo teplou deku. Během kempování můžete deku dokonce rozprostřít přes spací pytel, abyste se v noci zahřáli. Existuje tedy nespočet možností, kam deku umístit a zajistit si tak pohodlné místo k odpočinku. Zkuste se sami zamyslet nad tím, kde pro vás bude deka tím pravým doplňkem a klidně vybírejte i takovou, kterou uplatníte hned na několika místech bytu.

Drahé energie? Pořiďte si deku

Se správnou přikrývkou už zima nebude problém. Pokud tedy chcete v této sezóně zůstat v teple a pohodlí, rozhodně se vyplatí investovat do kvalitní deky a proč ne rovnou do několika kousků? Nejenže vám bude teplo, ale také ušetříte peníze za energie. Chcete přitom také dobře vypadat? Investujte do deky s třásněmi, která se může stát nedílnou součástí vašeho křesla nebo sedací soupravy.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.