Kam na hory v Rakousku?

24.01.2020

Blíží se pololetní a po nich také jarní prázdniny, což pro mnoho rodin znamená, že se pojede na hory. I v českých horách se sice momentálně lyžuje, jenže nikdo neví, jaká bude situace za měsíc. Kromě toho, u sousedů si toho sněhu užijete prostě více. Přitom ceny nejsou výrazně vyšší než v našich horských letoviscích.

Dvě třetiny rozlohy Rakouska zabírají Alpy, a tak není divu, že tam lyžování má dlouholetou tradici. První školu lyžařských technik tam však založil český rodák Mathias Zdarsky a spoustu Čechů v Rakousku potkáte dodnes. A kam na hory se konkrétně vydat, pokud do Rakouska míříte poprvé, nebo chcete vyzkoušet něco nového?

Kouzelné Zell Am See

Rakouská jezera mají něco do sebe nejen v létě, ale i přes zimu. Zellské jezero je jedno z těch nejkrásnějších. Nad ním se tyčí hora Schmittenhöhe, která nabídne lyžování zejména pokročilejším lyžařům. Až do 2000 m n. m. tam lyžaře vozí první lanovka postavená v Salzburku a pátá v celém Rakousku. Kromě toho v Zell Am See najdete nejdelší funpark na celém světě. Freestylistům se bude líbit Snowpark Zone. Z Prahy to sem přitom je pouze 411 km.

Celoroční lyžování na Dachsteinu

Pokud hledáte opravdu nejlepší lyžování v Rakousku, využijte možnosti celoročního lyžování, které nabízí Dachsteinský ledovec. Objevíte tam více než 200 km sjezdovek, ale i běžecké tratě, 7 km dlouhou dráhu na sáňkování či vyhlídku Dachstein Sky Walk, ze které je prý možné vidět i vrcholky Šumavy. Milovníci extrémních sportů budou nadšení z 18 km dlouhé dráhy Edelgriess s extrémním terénem, kde sklon svahu dosahuje místy až 45°! Vzdálenost z Prahy je podobná, také cca 400 km.

Je toho ještě mnohem víc

Především v Salcbursku a Štýrsku najdete ještě daleko více zajímavých středisek a sjezdovek. Kitzbühel bývá nazýván Monte Carlem Alp, Skiwelt Wilder Kaiser si oblíbí začátečníci, Ski Amadé je největším rakouským lyžařským areálem se 760 km sjezdovek. Podívejte se na další konkrétní tipy na lyžování v Rakousku na webu Webrangers.cz.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.