Kam na dovolenou ve střední Evropě?

14.06.2022

Střední a východní Evropa nabízí obrovské množství historických památek i přírodních krás a tím i velké množství destinací, kde se dá strávit příjemná dovolená. Ale aby byla dovolená skutečně pohodová, je třeba si vybrat kvalitní ubytování s příjemným personálem a dobrými službami. Najdete je například na specializovaných portálech, kde jsou hotely, hostely i pensiony nejen důkladně popsány, ale najdete tam i uživatelské recenze. Vyzkoušejte třeba vybrat si ubytování na Hotely.cz, kde najdete tipy na dovolenou v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a Chorvatsku.

I když náš severní soused nemá teplé moře, dovolená v Polsku se pro Čechy stává stále populárnější. Skvělé hotely v Polsku najdete, ať už si vyberete horské středisko, některé z krásných historických měst, hlavní město Varšavu, nebo pobřežní letoviska u Baltu. Jedním z nejatraktivnějších cílů pro turisty s mnoha památkami je třeba Krakov. Centrum Malopolského vojvodství s historickým centrem zapsaným v seznamu světového dědictví UNESCO navštěvují návštěvníci z celého světa.  

Další atraktivní destinací jsou Vysoké Tatry. Velehory lákají na Slovensko každoročně milovníky lyžování i pěších túr. Hotely ve Vysokých Tatrách nabízejí luxusní ubytování včetně wellness služeb, či jednodušší ubytování bez stravy v privátních domech či horských chatách. Všude ale budete obklopeni majestátními horami a krásnou tatranskou přírodou, ať už se rozhodnete pro Tatranskou Lomnici, Vysoké Tatry, Poprad či další střediska. Vyzkoušet můžete i polskou stranu Tater, kterou čeští návštěvníci znají méně, ale je stejně krásná.

Maďarsko Češi milují kvůli termálním pramenům a lázeňským službám, za nimiž míří i do hlavního města, které patří k turistickým perlám Evropy. Hotely v Budapešti nabídnou to správné ubytování úplně pro každého – od jednoduchého s 2* až po luxus v 5* hotelu. Krásné město na Dunaji je skvělým cílem dovolené po celý rok.

Kamkoli se v létě vydáte, užijte si spokojenou dovolenou.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.