Kam na běžky na Vysočině?

16.02.2019

Vysočina je oblíbeným turistickým a lyžařským střediskem. Jedním z důvodů je, že se v Novém Městě na Moravě se pořádá Světový pohár v Biatlonu, ale také je to samozřejmě díky ideálním podmínkám a krásné přírodě. Na některých místech Vysočiny často vydrží sníh déle než jinde v okolí. Část Žďárských vrchů je považována díky nadmořské výšce téměř za hory. Využijte proto ještě posledního sněhu a vyrazte si užít volno s rodinou či přáteli.

Přímo v Novém Městě na Moravě můžete navštívit Vysočina Arénu, kde je 1,2 km dlouhý okruh pro méně náročné běžkaře. Pro náročnější sportovce je v okolí mnoho dalších tratí. Mírná vrchovina a pahorkatina je vhodná pro začátečníky i pro běžkařské nadšence, pro které 50 km denně bude příjemnou rozcvičkou. Zkontrolujte si pohyb rolby, kde zjistíte, které tratě byly za posledních 24 hodin upraveny. Celkově je prohrnuto více než 200 km upravených lyžařských stop a dokonce jedna z tratí je 75 km dlouhá. Přímo z Vysočina Arény vede trať přes Radňovice, Tři Studně, Fryšavu, Kadov a dalšími vesnicemi zpět do Vysočina Arény, což je ideální pro ty, kteří se dopravují vlakem. Tratě vedou přes krásné vesničky a lesy, a proto je Vysočina ideálním místem pro aktivní dovolenou.

Po cestě potkáte spoustu restaurací, takže se nemusíte bát, že byste hladověli. Po sportovním dni si dejte něco dobrého k snědku a odpočiňte si například v sauně či vířivce, které najdete i v ubytování v Kadově. Po načerpání sil si můžete užít i sjezdovky v okolí například v Novém Městě na Moravě, Jimramově či v Hlinsku. Kraj Vysočina tvoří především Českomoravská vrchovina s nádhernou přírodou, a proto věříme, že energii načerpáte hlavně z přírody, klidu a čerstvého vzduchu. Současnou sněhovou nadílku a počasí na Vysočině si můžete zkontrolovat na webkameře.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.