Kam jít ven na první rande?

03.11.2022

Pokud plánujete první rande, nebo jakékoliv další rande v pořadí a rádi byste s protějškem vyrazili spíš někam ven než třeba do restaurace nebo baru, pak pro vás máme několik tipů. Ono takové rande spojené s výletem má své kouzlo a nese se v odlehčeném duchu než třeba v divadle, kde se člověk přece jen trochu víc hlídá.

Procházka nebo výlet v okolí

Na procházku i výlet můžete vyrazit v jakémkoliv ročním období a nemusí to být ani nikam daleko. Snad každý kout České republiky nabízí nějaké hezké místo, kam jít na procházku nebo na výlet po okolí. Projít se můžete klidně po městě ve spojení s dobrou kávou nebo čajem, ale také využít třeba městský park nebo pěší zónu / cyklostezku podél řeky.

Procházka kam vás nohy zavedou

Skvělou volbou pro první rande je "obyčejná" procházka. Čerstvý vzduch, trocha pohybu, příjemné povídání a najednou vám první rande uteče tak rychle a příjemně, že si na nějakou nervozitu ani jeden z vás nevzpomene. Procházku potom můžete spojit nebo zakončit nějakou dobrou kávou, zmrzlinou nebo třeba horkým čajem, pokud už je venku chladněji. Snad každé střední a větší město má nějaký pěkný park, centrum, nebo cyklostezku, která vede napříč městem, obvykle kolem řeky. Určitě vymyslíte cokoliv, ať už jste v Praze, Brně, nebo jakémkoliv menším městě.

Park nebo botanická zahrada

Své kouzlo má také park, případně zahrada. Parky i zahrady jsou různé a ať už je to "jen" běžný městský park, zámecký, nebo nějaká botanická zahrada, je to skvělá příležitost, kam se spolu vydat. Tato místa nikdy neomrzí a mají své kouzlo po celý rok. Typicky v Praze třeba taková Stromovka nebo Lužánky v Brně.

Zoologická zahrada

Skvělou volbou je rovnou zoologická zahrada. Kdo by nešel rád? Nemusíte tam jít hned na první rande, protože to si člověk chce přece jen trochu popovídat a soustředit se na toho druhého. Ale jako další rande je ZOO skvělým místem, kam se společně vydat a užít si tak skvělý den.

Hrady a zámky

Ať už jste romantické duše nebo ne, hrady a zámky prostě člověka přitahují už od mala. Kromě hezké architektury a případné prohlídky je okolí hradu či zámku naprostou jistotou, že si den užijete. Takový zámecký park je prostě ideálním místem. Pokud máte štěstí, tak máte nějakou takovou památku ve vašem městě a okud ne, tak v nejbližším okolí určitě ano. Pozor si jen dejte na otevírací dobu, protože třeba na podzim a v zimě se zahrady zavírají dřív nebo mohou být dokonce zavřené.

Další místa, kam vyrazit

Kolikrát máme nějaké krásné místo doslova za rohem a ani o něm nevíme, nebo nás nenapadne. Není nic jednoduššího, než si na VenKaždýDen.cz vyhledat nějaký turistický cíl ať už podle lokality, nebo kdekoliv v ČR – třeba hrad nebo zámek, kde jste ještě nebyli.

A co společná sportovní aktivita?

Možná vás spojí dohromady nějaký sport. Spousta lidí nehledá prvotně vážný vztah, ale často někoho na společné trávení volného času a společné aktivity, jako jsou ty sportovní. Potom se může stát a často se stává, že se takové přátelství posune dál.

Na kolo nebo na brusle

Možná to není úplně nejlepší tip na první rande, ale spíš třeba na to další už jen proto, že záleží také na počasí. Pokud ale oba náhodou jezdíte po stejné cyklostezce ať už na kole nebo na bruslích a venku je krásně, tak proč se po práci nepotkat a rovnou se při sportu trochu neoťukat. Potom takovou projížďku na kole nebo na bruslích můžete zakončit například společnou kofolou nebo malým pivkem.

Pokud se právě seznamujete a hledáte někoho, s kým byste si domluvili rande, doporučujeme vám online seznamku randino.cz, kde se můžete zcela zdarma a pohodlně seznámit.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.