Jaké výhody má pro vás úklidová firma? Možná se budete divit

23.11.2022

Některé služby považujeme za naprosto běžné a využíváme je, aniž bychom nad nimi více přemýšleli. A u některých stále váháme, zda je do svého života zakomponovat. Pokud se nám rozbije například lednička, pozveme si automaticky opraváře. Jestliže potřebujeme dát po pořádku byt, vezmeme si dovolenou a pustíme se do toho.

* Je to v pořádku?
* Důvodem je pravděpodobně to, že ledničku každý opravit neumí, ale uklidit ano.
* Ale i o tom bychom mohli polemizovat.
* Rozdíl mezi úklidem svépomocí a tím, kterého se ujme zkušená a specializovaná úklidová firma, je totiž mnohdy celkem markantní.

Úklid svépomocí vs. úklidová firma

V čem tkví hlavní rozdíly v postupu a výsledku úklidu, který si zorganizujeme sami, a tím, který nám přijde zařídit úklidová firma? Rozdíl je hlavně v té zmíněné organizaci. Zatímco majitel bytu se bude snažit udělat vše najednou a tím pádem si způsobí v celém procesu chaos a zmatek, pracovníci úklidové firmy vědí přesně, jaký postup zvolit, aby se dostali okružní cestou po vašem bytě z bodu "A" opět do bodu "A".

Myslíte, že máte sedačky a koberce opravdu čisté? Třeba se tak jen tváří

Dalším rozdílem může být pečlivost. Jen málokdo z nás má doma takové technické pomocníky, kteří dovedou vyčistit vše s maximální důkladností. Příkladem může být čalouněný nábytek a koberce – největší pohlcovači prachu a výrobci alergenů. Čalouněné sedačky, gauče či křesla odborníci doporučují hloubkově čistit alespoň dvakrát ročně. Nejen, že se odstraní špína a roztoči, ale také se oživí barvy a prodlouží se životnost nábytku.

* Navíc máte jistotu, že se nábytek nepoškodí nevhodným výběrem čistícího prostředku.
* Samotnému čištění předchází expertiza, díky které se zjistí, jak konkrétní materiály reagují.

Obáváte se pustit si do bytu cizí osoby? Vezměte si na pomoc internet

Dalším důvodem, proč nevyužíváme úklidovou firmu ve své domácnosti, je také obava, zda si domů pustit někoho cizího. Není nic jednoduššího než si zjistit reference na konkrétní společnost. Internet je v tomto ohledu nejspolehlivějším informátorem. Pokud přesto tak trochu váháte, pak není problém být u prvního úklidu přítomen.

* Solidní firmy také nabízejí možnost, aby do vašeho bytu docházel na běžný (pravidelný) úklid jeden stálý pracovník, který se osvědčil a ke kterému máte důvěru.
* Tento způsob je také výhodný do budoucna i z hlediska větší efektivity ze strany pracovníka úklidové firmy a větší spokojenosti ze strany majitele bytu.
* Stálý pracovník, který bude váš domov uklízet pravidelně, má přesnou představu o vašich požadavcích a také váš byt zná.

Generální nebo pravidelný úklid?

Úklidové firmy nabízejí většinou dvě možnosti, jak využívat jejich služeb.

1. Buď jednorázově v podobě generálního úklidu.
2. Nebo v pravidelných periodách.

Generální úklid je založen na hloubkovém čištění, při kterém se odstraní ze všech kuchyňských i koupelnových prvků vodní kámen, vyčistí se vnitřní součásti mikrovlnné trouby, sporáku i ledničky. Do generálního úklidu může také spadat čištění žaluzií, mytí oken a dveří. Při pravidelném úklidu můžete počítat s odstraněním prachu z nábytku, vytřením podlahy a vyluxováním koberců. U spotřebičů se omyjí jejich vnější části.

* Dalším úkonem je vynesení odpadků z kuchyně a koupelny.
* Spadá sem také vyčištění kuchyňské výlevky (dřezu), koupelnového umyvadla i sprchového koutu.

Po generálce se pořádek a čistota udržuje snáz

Odpověď na otázku, jaký způsob úklidu od specializované firmy si zvolit, je tedy velice jednoduchá. Ideálním řešením je nejprve si objednat generální úklid a poté úklid pravidelný. Při generálním úklidu se vše vezme do hloubky a pravidelným úklidem se bude váš domov udržovat stále v dokonalém stavu.

Váš byt se uklízí a vy můžete odpočívat. Není to hezká představa?

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.