Jaké jsou oblíbené cyklotrasy v Rumunsku?

24.05.2023

Rumunsko nabízí mnoho malebných krajů, které cyklistům poskytují nezapomenutelné zážitky a výzvy. Následující jsou některé z nejoblíbenějších cyklotras v Rumunsku:

Transfagaraská silnice: Tato horská silnice se nachází v pohoří Făgăraș a je považována za jednu z nejkrásnějších silnic na světě. Trasa je dlouhá 90 km a je vhodná pro zkušené cyklisty, kteří mají rádi náročné výjezdy a krásné výhledy.

Hora Bucegi: Tento masiv se nachází v Karpatách a nabízí mnoho různých cyklotras. Oblíbenou trasou je cesta na vrchol hor Bucegi, která je vhodná pro zkušené cyklisty.

Delta Dunaje: Delta Dunaje je unikátním místem, kde se řeka Dunaj setkává s Černým mořem. Oblíbenou cyklotrasou je cesta z Tulcei do Sfântu Gheorghe, která nabízí nádherné výhledy na delta Dunaje a okolní krajiny.

Sinaia: Tento horský resort je populární mezi cyklisty, kteří si chtějí vychutnat horské krajiny a přírodu. Oblíbenou trasou je cesta z města Sinaia na horu Peleș, kde se nachází krásný zámek.

Maramureš: Tato oblast se nachází v severozápadním Rumunsku a nabízí nádherné výhledy na Karpaty a tradiční rumunské vesnice. Oblíbenou cyklotrasou je cesta z města Baia Mare na horu Gutâi, která je vhodná pro zkušené cyklisty.

Tyto trasy jsou jen několik příkladů z mnoha cyklotras, které Rumunsko nabízí. Každá z nich nabízí jedinečné zážitky a výzvy pro cyklisty všech úrovní dovedností.

TIP: Rumunsko je krásné místo na aktivní dovolenou. Radí specializovaná cestovní kancelář, která se zaměřuje na zájezdy formou aktivní dovolené Kudrna.cz

Jaké jsou oblíbené turistické cíle v Rumunsku?

Rumunsko nabízí mnoho krásných turistických cílů, z nichž některé jsou velmi populární. Mezi nejznámější patří:

1. Bran Castle - hrad Dracula, který je obklopen krásnými horami a tajemnými legendami.

2. Peleș Castle - nádherný zámek vysoko v horách, který byl postaven pro krále Karla I.

3. Transfăgărășan Road - silnice s mnoha serpentýnami a krásnými výhledy na vrcholky hor. Vede přes pohoří Făgăraș, nejvyšší pohoří Rumunska.

4. Sinaia - malebné městečko v horách s krásným klášterem a zámkem

5. Maramureș - oblast s tradičními dřevěnými kostely a horskými vesničkami.

6. Bucegi Mountains - krásné pohoří, které nabízí nejen turistické trasy, ale také mnoho možností pro horskou turistiku a vysokohorskou turistiku.

7. Danube Delta - rozsáhlá deltu řeky Dunaj, která je domovem mnoha druhů ptáků a dalších živočichů.

8. Corvin Castle - mohutný hrad z 15. století, který se nachází v městečku Hunedoara.

9. Cluj-Napoca - druhé největší město v Rumunsku s krásným historickým centrem a množstvím kulturních akcí.

10. Salina Turda - bývalý solný důl, který byl přeměněn na turistickou atrakci. Nabízí mnoho aktivit, jako jsou plavání na lodičkách nebo bowling v podzemí.

Jaká je měna v Rumunsku?

Měnou v Rumunsku je rumunský leu (RON). Kurz v květnu 2023 je 4,75 CZK vs 1 Rumunský Leu.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.