Jak správně vybrat sedací soupravu do obývacího pokoje?

11.09.2018

Dominujícím prvkem obývacího pokoje je sedací souprava. O víkendu na ni usadíte návštěvu, po náročném pracovním dni si na ni lehnete a odpočinete, přes prázdniny poslouží zase jako postel pro několikadenní návštěvy. Sedací soupravu byste měli vybírat s ohledem na volný prostor v místnosti.

V první řadě byste si měli uvědomit, jak velká a v jakém tvaru by měla sedací souprava být. Přece jen, ne každému obývacímu pokoji sluší sedací soupravy do U. Ovšem je nezbytné vzít v úvahu také další kritéria.

Zaměřte se i na to, co nevidíte

Bohužel, na první pohled nevidíte, jak kvalitní je konstrukce. Vyrobená bývá z plastu, dřeva anebo kovu. Pro každodenní používání se plastová konstrukce rozhodně nehodí, neboť je náchylnější k poškození. Sáhněte spíše po dřevěné či kovové variantě, přičemž obě se vyznačují dlouhou životností. Takové sedací soupravy se dají používat klidně denně, aniž by se brzy zničily. V případě, že má sedací souprava sloužit také jako lůžko, zvolte spíše kovovou konstrukci, která slibuje pevnost, bytelnost a odolnost.

Měkké, nebo tvrdé sezení?

Dalším rozhodujícím faktorem je výplň, od které se odvíjí celkový komfort při sezení či ležení. U levných modelů najdete uvnitř molitanovou výplň, jež se velice brzy prosedí. Zvolte sedací soupravu z různých pěn, například polyuretanové či elastické studené.

Do menšího bytu se hodí rohová sedačka

Jestliže bojujete s nedostatkem volného místa, nadchne vás rohová alternativa. Je prostorná, moderní a perfektně se hodí i do menších obývacích pokojů. Velice populární jsou v jednopokojových bytech či garsonkách rozkládací sedací soupravy. Přes den poslouží k sezení, večer zase ke spánku.

Do dětského pokoje můžete koupit ještě sedací pytel, do něhož si usednete, když budete ratolestem číst pohádky.


Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.