Jak správně odtáhnout vůz pomocí tažného zařízení?

09.08.2022

Možná budete muset své auto odtáhnout z mnoha důvodů: přeprava, stěhování, vzít si auto s sebou na výlet,atd. Bez ohledu na důvod je třeba vědět, jak správně auto odtáhnout. Některé snadno pochopitelné tipy vám usnadní provedení projektu bezpečným a časově efektivním způsobem.

Jak mohu bezpečně odtáhnout auto?

Samozřejmě vždy bude nejlepší využít pomoc profesionálů. Pokud se však o vlečení vozidla z nějakého důvodu staráte svépomocí, vyplatí se připomenout pár nejdůležitějších záležitostí, aby celý proces probíhal co nejbezpečněji. Níže jsou uvedeny některé z nejdůležitějších tipů pro tažení auta:
* než se rozhodnete své vozidlo odtáhnout, nezapomeňte, že můžete táhnout pouze vozy s manuální převodovkou, takže pokud je váš vůz automatický, budete potřebovat odbornou pomoc
* než vyrazíte, zkontrolujte lano, řetěz nebo pás, zda nejsou poškozeny
* trasu si předem dohodněte s jiným řidičem, nejlépe takovým, který se vyhýbá zástavbě a nevyžaduje časté zastavování
* rovněž nepřipevňujte ocelové háky k nárazníkům, protože by se mohly ulomit

Na silnici je pomocí spojky jemně tahejte a zabraňte náhlým pohybům, které by mohly přetrhnout lano. Podle zákona o silničním provozu nesmí rychlost tažného vozu v intravilánu překročit 30 km/h, mimo město 60 km/h. V době zhoršené viditelnosti by tažené vozidlo mělo mít zapnutá obrysová světla.

Nejlepší způsoby odtahu automobilu

Pomocí tažného vozíku

Vozík umožňuje tažení vozidla a zároveň umožňuje taženému vozidlu odstranit část nákladu z tažného vozidla. Toho je dosaženo ponecháním zadních kol na zemi při tažení vozidla. To funguje lépe, když je taženo vozidlo s pohonem předních kol, protože pohon zadních kol nebo pohon všech čtyř kol vyžaduje při jízdě na dlouhé vzdálenosti odpojení hnacího hřídele.

Pomocí tažného zařízení

Tažné zařízení https://www.tazne-rameder.cz/tazne-zarizeni/ umožňují, aby se všechna čtyři kola taženého vozidla při jízdě opírala o zem. Při použití tažného zařízení odpojte hnací hřídel, aby nedošlo k poškození převodovky. Nejčastěji se tažné háky používají ve spojení s obytným automobilem pro tažení vozidla pro použití v terénu. Pozor: Pro použití tažného zařízení musí být tažné oko připevněno na vyznačená místa.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.