Jak přesvědčit děti, aby nosily kvalitní školní batohy

22.01.2020

Prvňáčky přesvědčovat nemusíte. Ti budou nadšení ze své nové školní aktovky s polstrovanými zády, reflexními prvky, spoustou kapes a penálu ve stejném designu. Jenže jak děti rostou, čím dál více si vymýšlí. Batohy s pohádkovými postavičkami jim najednou nejsou dost dobré, mnozí místo nich nosí sportovní batůžky, v horším případě tašky přes jedno rameno. A záda trpí.

Na základní škole jsou děti bezpochyby ještě ve vývinu, a zatímco školní batohy tohle respektují, ty sportovní nebo módní pořízené někde v nákupním centru na zdravý vývoj zad nedbají. Vy to pravděpodobně víte, vaše děti to ví taky, jenže design je jim přednější.

I školní batohy mohou být pěkné

Školní aktovka pro prvňáčka by na sobě měla mít nějaký veselý motiv, například zvířátka nebo oblíbeného pohádkového hrdinu. U starších dětí už tohle nefrčí. Aby mezi ostatní zapadly, potřebují batoh, který má styl. Pro slečnu se hodí třeba batoh s motivem Paříže, případně s jemnými kytičkami. Kluci ocení motiv skejťáků nebo Jágrovu 68. Chybu určitě neuděláte ani s geometrickými vzory nebo prostou kombinací několika barev bez jakéhokoliv motivu. Jedno je ale důležité: Vždy nechte výběr na dítěti. Jen ho zkuste decentně nasměrovat, kde si má vybírat.

Za zmínku stojí česká firma STIL. Ten totiž vyrábí školní batohy pro 2. stupeň, které nepůsobí příliš dětsky, takže se studentům většinou zamlouvají, zároveň splňuje všechno, co by školní taška splňovat měla. Zejména prospívá zdraví zad vašeho dítěte.

Pro menší děti se hodí celé sety

Zejména menší děti zaujmou sady značky STIL. V nich se kromě batohu nachází i nejrůznější další školní potřeby ve shodném designu. Dítě tak má sladěný penál, peněženku, box na svačinu, zástěru apod.

Batohy a sady značky STIL pořídíte téměř v každém českém papírnictví, případně se dají objednat online. Vždy je ale lepší si studentský batoh vyzkoušet na vlastní kůži, podívat se, jak dítěti sedí a zda na něj není příliš velký.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.