Jak na parkování u letiště v Mošnově – 4 levné, nebo zcela bezplatné možnosti

28.05.2019

Plánujete se k odletu z Ostravy dostat pohodlně vlastním autem a vůz tam po dobu zahraniční cesty nechat, avšak netušíte, jak na parkování u letiště v Mošnově? Kromě oficiálního stání se vám nabízí v podstatě čtyři způsoby, které jsou levné (v poměru cena/služba), nebo zcela zdarma. Při výběru záleží především na tom, zda preferujete i hlídání, nebo si vystačíte s nehlídaným místem. Důležité je vzít v potaz také to, jak se od vozu k letišti dostanete. Podle vašich preferencí máte několik možností.

Parkování u letiště s komfortem a za nízkou cenu

Hlídaná parkoviště v blízkosti letištní haly jsou dobrou volbou, pokud chcete mít s odstavením vozidla co nejméně starostí. Za ceny nižší, než nabízí oficiální stání, nejen vůz pohlídají, ale také vám zajistí odvoz na /z letiště. V případě, že cestujete s dětmi, je třeba si jen pohlídat dostupnost autosedaček z důvodu větší bezpečnosti. Cena místa stání se odvíjí od počtu využitých dnů.

Obecně platí, že cena je výhodnější spíše při delším odstavení (týden a více).

Během doby ponechání vozidla můžete využít i dalších služeb, které odstavná centra nabízejí (zdarma nebo za příplatek):
* pneuservis
* čištění interiéru vozidla,
* plnění klimatizace,
* výměnu olejů,
* diagnostiku vozidla,
* nákup potravin.

Záchytná parkoviště nabídnou hlídání zdarma

Bezplatnou možností, kde nechat auto po čas dovolené, je využít záchytná centra přímo v Ostravě. Nacházejí se převážně v okrajových částech města a slouží k odlehčení dopravy v centru. Můžete je použít i pro dlouhodobější stání a většinou jsou hlídaná.

Ovšem musíte si odtud zajistit na samotné letiště odvoz po vlastní ose. Lze si domluvit taxi-službu, nicméně cestujete-li pouze na pár dní, nevyjde vás o moc levněji než hlídaná parkoviště nabízející odvoz rovnou v ceně.

Dalším způsobem je dostat se hromadnou dopravou k některé z autobusových zastávek, na nichž zastavuje spoj jedoucí z Ústředního autobusového nádraží přímo na letiště. Autobus jezdí poměrně často a cena jízdného není nijak vysoká.

Bezplatně u obchodních domů

Podobně je možné využít i plochy u velkých obchodních center. Ta sice nejsou hlídaná, ale na druhou stranu některá nabízí i krytá stání a můžete si tady po příletu nakoupit. Také se zde zpravidla nachází zastávka MHD, z níž se lehce dostanete na hlavní autobusové nádraží. Odtud pak již opět přímým spojem k vašemu letu.

Některé parkovací plochy obchodních domů bývají však po několika hodinách stání zpoplatněna. Zdarma několik dní můžete stát například u těchto center:
* AVION Shopping Park
* FUTURUM.

Pohodlně v ulicích menších měst

Nechcete-li zajíždět až do Ostravy, nabízí se i zcela jiná možnost. Ponechte auto v některém z městeček poblíž Mošnova, v nichž zastavuje autobus nebo vlak jedoucí přes letiště. Na trase Ostrava – Nový Jičín, Ostrava – Vsetín nebo vlakové lince Bohumín – Mošnov je takových míst hned několik.

Odstavení v menších městech na ulicích nebo u supermarketů nebývá obvykle zpoplatněno, vhodné ale je si vyhledat místo poblíž bezpečnostní kamery nebo policejní stanice. Také je třeba počítat s tím, že meziměstská doprava nejezdí v častých intervalech. Při využití této možnosti uděláte nejlépe, když si vše pečlivě dopředu propočítáte a naplánujete. Výhodou nicméně zůstává absence kličkování autem skrze rušné ulice Ostravy.

Letiště Brno-Tuřany je druhým největším mezinárodním letištěm. Parkování u letiště Brno – Tuřany je taky populární a taky máte tam velký výběr soukromých parkovišť.

Vyberte si nejvhodnější místo pro vaše auto

V blízkosti letiště máte na výběr hned z několika možností, kde nechat na pár dní až týdnů váš automobil. Nechcete-li zůstat na placeném oficiálním místě, můžete zvolit levnější hlídací parkoviště. Možné je využít i některý z bezplatných způsobů stání v Ostravě nebo v některém z menších měst v okolí Mošnova. Volte podle vašich požadavků na případné hlídání vozu a na míru komfortu. Napište nám do komentáře, co byste zvolili vy! Nechali byste auto volně na ulici a zařídili si odvoz k letadlu, anebo byste se raději spolehli na služby hlídacích center?

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.