Já už dál nemůžu!

29.01.2021

Paní zima je v plném proudu a nám, stejně jako našim předkům, pomalu dochází energie a stále více toužíme po blížícím se jaru. Nicméně příroda se pomalu, ale jistě probouzí. Ostatně všimli jste si již ráno zpěvu ptáků a prodloužení dnů?

Jak tedy ten dlouhý zimní konec zvládnout v dnešní bláznivé době?

Staňte se optimisty! Hned teď!

Aneb plačky nikomu nepomohou! Obklopujte se dobře naladěnými lidmi, hodně se smějte, čtěte zajímavé články, třeba o přírodě, sportu a zdravém životním stylu, dívejte se na hezké filmy… Cokoliv, co vás naladí na tu správnou vlnu.

Zkuste vyrůst

Duševně samozřejmě. Ostatně teď je ta nejlepší doba věnovat se jen sám sobě! Na internetu najdete bezpočet online krátkých kurzů z různých oborů či vedených meditací, které vás zavedou do tajů duševní pohody.

Přijměte své výzvy

Jen vy víte o svých limitech, které chcete pokořit. Právě teď je ten nejlepší čas ponořit se sami do sebe a popřemýšlet, jak utužit své zdraví třeba otužováním či cvičením v pohodlí domova. Ať už se rozhodnete posilovat na posilovací věži, či cvičit s gymnastickým míčem. Vyhrajte nad leností a vydržte, tělo se vám odmění!

Pomazlete se!

Se svými dětmi, psím miláčkem či se objímejte s partnerem tak často, jak to jen jde. Je vědecky dokázáno, že obojí je velmi důležité, posiluje imunitu a působí příznivě na psychickou pohodu.

Pohyb a pohyb

Co na tom, že cestování je z velké části omezené. Vyrazte ven, u nás je přece tak krásně! Na výlety do hor, lesů či jen tak po naučných stezkách, žádné povolení nepotřebujete. Nadýchejte se čerstvého vzduchu, který blahodárně působí na psychiku. Nebo běhejte. Ať již venku, či doma na běžeckém pásu a nezapomeňte si k tomu pustit nějakou letní pecku.

Jezte vitariánsky

Není nutné tělu cokoliv upírat a tím jej stresovat. Spíše naopak! Přidejte do svého jídelníčku více živé stravy, jako jsou klíčky, čerstvou i kvašenou zeleninu. Upraví vaše mikroby ve střevech a vás přejde únava jako mávnutím kouzelného proutku.

A jak pečujete o své zdraví vy?

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.