Inline hokej, ideální aktivita na léto

23.05.2019

Z kolečkových bruslí, coby náhrady za brusle na led, se těšíme už pěkných pár let. Přináší zdravotní benefity, spoustu zábavy a v neposlední řadě i možnost, kterak trávit čas s rodinou a přáteli aktivně a smysluplně. O level dál je pak inline hokej. O co jde, kde se dá hrát a proč nadchne vás i vaše děti?

Inline hokej se dostal i na olympiádu

Sport, velmi podobný klasickému hokeji, má víc než dlouhou tradici. Vůbec první zápas proběhl už v roce 1878 a jako ukázkový sport se dostal i na olympiádu v Barceloně v roce 1992. V současné době patří k nejoblíbenějším v zemích Jižní Ameriky, ve Španělku a v Itálii. Inline hokej je rychlá hra. Vyžaduje, abyste se na bruslích pohybovali s jistotou. Chce od vás akčnost, soutěživého ducha a trochu dravosti.

Kde inline hokej provozovat?

Obrovskou výhodou tohoto kolektivního dynamického sportu je fakt, že jej lze hrát takřka kdekoliv. V létě venku – na kousku betonového plácku, na asfaltu, samozřejmě i na speciálně utvořeném povrchu pro rozličné sportovní aktivity. V zimě kolečkové brusle odkládat nemusíte. Prostě si zahrajete v tělocvičně, v hale.

Stačí vám pouze brusle, hokejka a míček

Teď přichází okamžik, který vás přesvědčí, že inline hokej je vhodnou letní aktivitou pro celou vaši rodinu. Nepřijde vás nijak draho. Kolečkové brusle nejspíš doma máte, helmu používáte běžně při výletech na kolech, chrániče dětských kolen a loktů jste pořizovali už dávno, takže jediné co zbývá, jsou hokejka a míček. Ty pořídíte doslova za pár korun. Hokejku vybírejte podle výšky a dominantní horní končetiny hráče. Apropó, na inline hokej se hodí více tvrdá kolečka na brusle. Jsou rychlejší, déle vydrží.

Bude vás bavit

Najít aktivitu, která se zalíbí každému členovi rodiny, je „prekérka“. Maminka chce, aby všichni trávili čas pospolu, tatínek by rád trochu adrenalinu do žil a děti spoustu pohybu bez omezení. Víte co? Inline hokej tohle všechno splňuje.

Mrkněte na web Bauer. Najdete tady první poslední, co se bruslí, hokejek a další výbavy na led i beton týká.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.