Hrát hokej můžete i v létě

20.05.2018

Málokterá sportovní disciplína zaznamenala takové zvýšení zájmu české veřejnosti jako je in-line bruslení. Zatímco před ne příliš dlouhou dobou se bruslení na kolečkových věnovaly většinou jen děti, dnes jsou kolečkové brusle zábavou pro sportovce všech věkových kategorií. S trochou nadsázky lze říct, že je to jako cyklistika pro ty, kteří nemají kam uložit kolo. In-line brusle si můžete vzít s sebou kdykoli a kamkoli a pak stačí už jen najít vhodnou stezku s asfaltovým povrchem a můžete začít. Samozřejmostí by ale měla být i dostatečná ochrana těla, a to nejen u začátečníků. Bruslení na in-linech se ale neomezuje jen na rekreační ježdění. Se stále větším počtem in-linistů se rozšiřují také jednotlivé sportovní disciplíny, které lze na kolečkových bruslích provozovat. K nejpopulárnějším patří in-line hokej.

Hokej bez ledu

Česká asociace in-line hokeje existuje už více než 20 let a organizuje soutěže mužů, žen i juniorských kategorií, kde působí více než 3 tisíce registrovaných hráčů. Naše in-linová reprezentace sport dále popularizuje i díky svým četným úspěchům na mezinárodním poli zejména v kategorii mužů a juniorů. Junioři jsou vůbec nejúspěšnějším týmem na světě, když z 10 uskutečněných šampionátů přivezli 7 titulů.

Základem vybavení každého in-line hokejisty jsou kvalitní kolečkové brusle, které si můžete pořídit v široké škále cen. Podobně jako v ledním hokeji, také v jeho kolečkové verzi mají hráči i další speciální vybavení. Základem jsou kalhoty odolné proti prodření a ošoupání, které ale zároveň umožňují volný pohyb, a také rukavice, které chrání ruce i před údery od soupeře a přitom podporují správné držení hokejky a hodí se do každého počasí.

Pro kvalitní pohyb na in-line bruslích je klíčový správný výběr koleček. Pro in-line hokej se vyrábějí kolečka na brusle s vyšší přilnavostí a v široké škále tvrdostí. Tvrdší se hodí více do haly, měkčí na venkovní hru, a větší kolečka jsou rychlejší než menší. Pokud začínáte, poraďte se buď se zkušenějšími in-linisty, nebo ve specializovaných obchodech.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.