Hned čtyři dobré důvody, proč žít v Brně

13.02.2019

Přídomek moderní metropole není v případě Brna nadsázkou. Ještě před zhruba deseti lety tomu tak nebylo, nicméně v posledních letech chytilo moravské město nový vítr do plachet. Velký podíl na tom nesou zejména studenti Masarykovy univerzity. Díky nim je město neustále plné mladých lidí, kteří mají chuť a sílu něco měnit.

Pořád se něco děje

Jste sportovní fanoušek? V Brně si přijdete na své. Hokejová Kometa Brno je hned dvojnásobným mistrem české ligy za poslední dva roky. Dáváte raději přednost kulturním akcím? Nebudete vědět, kam dřív vyrazit. Nabídka divadelních představení, koncertů či výstav je natolik široká, že si vybere jak konzervativní divák, tak i milovník avantgardy.

Moderní gastronomie vás polapí

V posledních letech přibývají v Brně bistra, restaurace, kavárny a cukrárny jako houby po dešti. Což samo o sobě je skvělou zprávou, neboť pouze kvalitní konkurence nutí podniky být neustále lepší a lepší. Na své si přijdete jak v dražších luxusních restauracích, jako je Borgo Agnese či Restaurant Pavillon, tak i v levnějších, avšak neméně kvalitních bistrech, jako je například Soul Bistro. Výjimečná je zde i nabídka jídel pro ty, kteří se stravují bezlepkově nebo podle vegetariánských či veganských pravidel.

Příjemné bydlení

Stoprocentně platí, že Brno je dostatečně velké pro milovníky velkoměst a zároveň dostatečně malé pro milovníky klidu a zeleně. Občanská vybavenost je velmi dobré úrovni. Cena realit v Brně se podobně jako v celé České republice pohybuje v současné době na svém vrcholu. Přesto zájem o ně zatím nikterak neklesá. Vysoká poptávka je zejména po bytech a domech v okrajových částech města. Pronájem garsonky v Brně včetně energií vás přijde zhruba na 10 000 korun a více. Pokud vám nevadí bydlení v okrajových částech, může být cena nižší.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.