Hledáte inspiraci k podzimním výletům? Vydejte se do ZOO

21.11.2022

Zoologická zahrada je ideálním cílem výletů jak pro malé děti, tak i pro jejich rodiče. Stejně tak jsou oblíbeným cílem partnerských párů i skupinek přátel. Hledáte inspiraci na výlet? Po České republice najdete spoustu zoologických zahrad i ZOO koutků, kam můžete vyrazit na jednodenní výlet nebo si dokonce udělat hezký víkend, a kromě samotných ZOO poznat i jejich zajímavé okolí. Takže – kam vyrazit?

Pražská ZOO

ZOO Praha u Trojského zámku patří mezi ty nejkrásnější zoologické zahrady v celé Evropě. A stále pracuje na nových a nových vylepšeních, jak je vidět například na nově otevřeném pavilonu goril, který nám představí nejen tato úžasná zvířata, ale také oblast, z níž pocházejí.

Najdete zde také vzácnou pandu červenou a spoustu dalších jedinečných zvířat i jejich mláďat. Pokud se do Prahy chystáte třeba jen na pár dní, tuto ZOO při své návštěvě rozhodně nesmíte minout. Připravte se však, že se zvlášť s dětmi jedná o celodenní výlet. Pražská ZOO má rozlohu přes 50 ha a ve 14 pavilonech a 150 expozicích naleznete přes 5500 zvířat.

Vstupné pro dospělou osobu je 250 korun, pro děti a studenty 200 korun. Rodinné vstupné pak pořídíte za 800 Kč.

ZOO Chleby

O kus dál, ve středočeském kraji severovýchodně od Nymburka se nachází menší zoologická zahrada Chleby, která také rozhodně stojí za návštěvu. Vznikla ze soukromé sbírky manželů Fraňkových, která se rozšiřovala tak dlouho a významně, až ze sbírky vznikla zoologická zahrada o rozloze 0,8 ha. Najdete zde kolem 150 druhů zvířat v devíti expozicích. K velmi zajímavým patří například satyr Temminckov či tetřívek kavkazský. Za zmínku stojí i sbírka akvárií, terárií a mnoho dalšího.

Vstupné pořídíte od 130 do 170 korun.

Chcete si okolí Nymburka prohlédnout důkladněji? Nezapomeňte ani na včasnou rezervaci ubytování.

ZOO Hodonín

Na jižní Moravě, poblíž hranice se Slovenskem, se nachází zoologická zahrada Hodonín. Rozkládá se na rozloze 8 ha a najdete zde téměř přes 100 druhů zvířat. Zajímavostí jsou drápkaté opičky, šimpanzi, lemury či kočkodany zelené.

V Hodonínské ZOO můžete obdivovat také krásu tygrů či jaguárů, či bílého lva jihoafrického.

Cena za vstup se pohybuje od 100 do 150 korun, o něco výhodněji vyjde rodinné vstupné.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.