Hit letošních Vánoc? Dětská elektrická autíčka a motorky!

11.11.2022

Každý rok můžeme pozorovat nějaký trend v hračkách pro děti. Něco, co kupuje spousta rodičů, protože děti to znají z televizních reklam nebo od svých kamarádů. Co bude takovým trendem letos? Zřejmě elektrické motorky, autíčka a jiná vozítka.

Klasická odrážedla jsou pro malé děti, které se učí držet balanc, skvělá. Elektrická autíčka a motorky jsou však ještě lepší. Jezdí samy, aniž by děti musely vynakládat nějakou energii, a častokrát jsou hračkou i pro rodiče.

Podle čeho byste měli vybírat elektrické autíčko nebo motorku?

V prvé řadě podle výkonu, počtu motorů a kapacity baterie. Máte-li doma 2-3letého caparta, postačí autíčko s nižším výkonem. Pro větší děti, nebo dvě děti, bude třeba výkon vyšší. Větší výkon také znamená, že autíčko lépe projede i náročnější terén. Tyto výhody jsou pochopitelně vyváženy vyšší cenovkou.

Obecně lze doporučit vybírat spíše ty výkonnější dětské elektrické motorky a autíčka. Vydrží dětem déle, jak porostou. To platí i o velikosti autíčka/motorky. Příliš silný stroj ovšem může malé dítě vylekat, takže raději všeho s mírou.

Posviťte si na kvalitu baterie

Velmi důležitým prvkem autíčka či motorky je samozřejmě akumulátor. Co je to akumulátor? Baterie, která určuje, jaký má autíčko dojezd. V popisu každého produktu určitě najdete informace o tom, jak dlouho se baterie nabíjí a kolik stroj ujede na jedno nabití. Mějte však na paměti, že pokud autíčko pošlete do náročnějšího terénu, doba provozu může být kratší.

Co pořídíte vy? Audi, nebo BMW?

Motorky i autíčka pro děti vypadají často jako skutečné modely aut či motorek. Klidně můžete vybrat zmenšený model Volkswagenu, Lexusu, Bentley, Jeepu či Lamborghini. A ceny? Ty jsou velmi různé od zhruba patnácti set korun až nad deset tisíc. Zlatá střední cesta určitě nebude špatnou volbou.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.