Důvody, proč konečně začít běhat

02.04.2019

Venku se konečně otepluje a slunce láká k pohybu na čerstvém vzduchu. Vybrat si můžete různé venkovní aktivity, jednou z nejoblíbenějších bývá běh. Přestaňte tedy hledat výmluvy a najděte raději důvody, proč vyběhnout a užít si své první kilometry.

Zhubnete

Na otázku, proč lidé začínají s běháním, většinou uslyšíte odpověď, že chtějí zhubnout. Běhání je opravdu ideální volbou, pokud se chcete zbavit přebytečných kilogramů a přemýšlíte, jak začít. Běhat můžete kdykoliv a kdekoliv, navíc si můžete pořídit profesionální běžecký pás i domů. Není tak problém, abyste své první kilometry uběhli v pohodlí domova, třeba u oblíbeného seriálu.

Zvýšíte fyzickou kondici

Velkou výhodou běhání je posílení celého těla a také zvýšení fyzické kondice. Už se nezadýcháte, když půjdete do schodů nebo když budete dobíhat ujíždějící autobus. Pokud plánujete běhat venku, tak si navíc užijete i přírodu kolem a možná poznáte víc místo, kde bydlíte.

Podpoříte správné fungování těla

Běhání, jízda na rotopedu, případně cvičení na stepperu patří mezi nejvyhledávanější sportovní aktivity, které vás budou bavit, a navíc výsledky uvidíte velmi rychle. Pokud chcete podpořit své zdraví a správné fungování těla, tak je pohyb tou nejlepší možnou volbou.

Získáte sebevědomí

Pravidelným sportem začnete velmi rychle hubnout a konkrétně při běhání posilujete celé tělo. Ztrátou přebytečných kilogramů získáte zdravé sebevědomí a budete se mnohem víc líbit sami sobě a také okolí. Pomocí doplňků stravy, kam patří spalovače tuků, iontové nápoje nebo proteiny, můžete navíc své snažení znásobit.

Bude vám lépe psychicky

Běhání je ideální volbou, pokud chcete udělat něco pro své fyzické tělo, ale stejně účinně působí i na psychický stav. Pohyb vás nabije endorfiny, tedy hormony štěstí a po nějaké době si můžete vytvořit i zdravou závislost na tomto skvělém pocitu a běhat už jen tak nepřestanete.

Můžete běhat s partnerem nebo se psem

Výhodou běhání je také to, že můžete běhat s přáteli, s partnerem nebo běh spojit s pravidelnou procházkou se psem. Váš domácí mazlíček bude určitě rád, když se s ním denně proběhnete. Nezapomínejte hlavně na kvalitní běžecké boty a skvělým pomocníkem je i chytrý sporttester, který vám ukáže, kolik kilometrů a v jaké tepové frekvenci jste uběhli.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.