Dovolená s dětmi? Není problém!

27.04.2022

Dovolená s dětmi může být buď skvělým odpočinkem, nebo se z ní také může stát čas s rodinou, na který nikdy nezapomenete. A nejen v tom dobrém Jak to myslíme? S dětmi totiž čas od času zažijete naprosto nečekané věci. Pokud na ně tedy nejste připraveni. Jak se dá připravit na dovolenou s dětmi, si nastíníme právě teď…

Pojištění jako základ

Na cesty do zahraničí si rozhodně nezapomeňte pojistit léčebné výlohy jak pro vás tak i pro vaše ratolesti. Těm totiž podle statistik samozřejmě hrozí větší riziko úrazu. A kdo by chtěl platit péči v nemocnici nebo ošetření a obzvláště v zahraničí ze svého, že?

Bolavá ouška v letadle?

Někdo tento pocit nezažil nikdy, někdo je jím naopak pořádně potrápen během každého letu letadlem. Máme na mysli bolest v uších následkem vyrovnávání se s okolním tlakem. Někomu pomáhá žvýkání žvýkaček, cucání lízátka, zívání, a nebo snaha se zacpaným nosem vyrovnat tlak v uších. Mezi bezpečnější pomůcky patří speciální špunty do uší, které se dají koupit i na letišti. Co všechno se s vaším tělem děje při letu letadlem?

Správná destinace vyhrává!

Pokud máte menší děti, určitě zvolte hotel, který pro ně má připraveny podmínky. Baby friendly hotely mají pro děti připraveny hrací koutky, dětskou stravu a také často i animační program specielně na míru ušitý malým hotelovým hostům.

Parkujte co nejblíže letiště

Většina zahraničních zájezdů z České republiky letí z letiště Václava Havla. Cena parkování vás překvapí, podle nás je to hodně muziky za málo peněz. Za pár stokorun totiž zaparkujete auto v blízkosti letiště a po návratu jej máte zase plně k dispozici. A to se s dětmi vyplatí dvojnásob. Není totiž nic protivnějšího, než unavené dítě, které by muselo čekat například na autobus z letiště po dlouhém a únavném letu. Tak se podívejte na internet, jaké parkování bude skutečně výhodné. Co třeba takové, z něhož vás i s dětmi odvezou až k terminálu?

Cestovní nevolnost

Ta trápí nejčastěji děti. Rychlá jízda autem, let letadlem, nebo nejrizikovější – plavba lodí. Některé děti ji prostě nezvládnou s úsměvem, ale naopak s plným pytlíkem, který následuje po žaludeční nevolnosti. Na každého jedince zabírá něco jiného, my ale víme bezpečně, že je dobré si pořídit speciální cucavé bonbony z bylinek. Ty jsou určeny právě na potlačení nevolnosti v autě nebo nejčastěji na lodi. Tam se vám totiž může stát, že i když vám bude dobře, uvidíte někoho, komu dobře není a strhne se davové šílenství v nevolnostech. Věřte nám, zažili jsme to.

Hru raději do sluchátek

Pokud vás čeká dlouhá cesta, nejspíš své ratolesti půjčíte mobil nebo tablet. A je možné, že si na něm, budou něco docela nahlas přehrávat. Abyste se vyhnuli kritickým připomínkám spolucestujících, přibalte do kabinového zavazadla také sluchátka. A pokud máte děti dvě, kupte rozbočovač na sluchátka, a máte vyřešeno!

Chytré hodinky s telefonem

Není nic horšího, než ztracené dítě. Jak pro něj, tak pro rodiče. A protože vám to rozhodně nepřejeme, doporučujeme pro děti, které s vámi opustí rodnou hroudu, vybavit chytrými hodinkami. Díky nim budete mít svoje děti pod dohledem a můžete si klidně i zavolat nebo napsat SMS. S elektronickým náramkem na ruce dítěte to bude daleko klidnější dovolená…

Program plánujte společně

Děti to ocení a vy se vyhnete kyselým obličejům v případě, že zvolíte moc památek a málo koupání. Sestavte si společný itinerář celé dovolené a uvidíte, že budete spokojeni všichni.

Co sbalit do příručního zavazadla?

* čistou vodu
* oblíbenou hračku
* svačinku
* bonbony proti nevolnosti
* knížku nebo časopis
* papírové kapesníky
* pastelky

Jaké nečekané zážitky nebo překvapení vás potkaly na vaší první dovolené s dětmi? Zvládají děti cestování letadlem lépe než vy? Dejte nám vědět, jestli jste zažili nebo byli přítomni situaci, kterou byste nepřáli opravdu nikomu!

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.