Do zahraničí s dětmi bez cestovního pojištění? Nemyslitelné!

09.09.2018

Cestování s dětmi je vždycky náročnější, než kdybyste je nechali doma prarodičům. Jenže který rodič by si užil zahraniční dovolenou s pomyšlením, že děti jsou doma? Žádný. Nezbývá než vzít ratolesti s sebou a přizpůsobit jim program i ostatní aspekty. Hlavně je třeba myslet dopředu a připravit se i na nejhorší.

S dětmi musíte všechno naplánovat předem. Nemůžete si dovolit nemít domluvené ubytování či nevzít si s sebou zásobu jídla. Myslet byste měli i na cestovní pojištění.

Riziko úrazu je u dětí vyšší

I dospělí se často chovají nerozumně, nicméně s dětmi je riziko úrazu vyšší. Děti jsou neopatrné a vám se snadno stane, že je na chvíli spustíte z očí. Samy nezvládnou odhadnout své síly a rády zkoumají všechno, co jim přijde pod ruku. V zahraničí je toho na zkoumání opravdu dost – třeba mořská zvířátka. Takže se ani nenadějete a už dítě křičí, protože ho žahla medúza. Zatímco sami byste podobné ne tak zlé zranění nejspíš vydrželi, s dítětem si riskovat netroufnete a raději vyhledáte odborné ošetření. A přesně na to potřebujete dobré cestovní pojištění.

Děti mohou něco rozbít

Rozverné děti mohou snadno shodit drahou vázu v hotelu či rozbít něco v penzionu, kde jste ubytovaní. Co se dá dělat, stane se. Pokud máte uzavřené cestovní pojištění vztahující se i na případy způsobení škody třetí osobě, jste v suchu. Pojišťovna neštěstí proplatí.

S dětmi je složitější všechno

Jsou i další nepříjemnosti, které vás na dovolené mohou potkat. Ztratí se vám zavazadla, způsobíte zranění třetí osobě, zpozdí se vám let, a tím nestihnete navazující dopravu apod. Jsou to stresové situace a člověk kolikrát neví, co najednou dělat. I tohle je důvod, proč si zařídit cestovní pojištění. Zavoláte na asistenční linku a vyškolení odborníci vám poradí, jak se zachovat a jak získat finanční náhradu. Neriskujte cesty do zahraničí bez pojištění a navštivte stránku ERV Evropská pojišťovna.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.