Ceny v autopůjčovnách v Praze znatelně spadly

15.05.2020

Auta už dnes nepředstavují pro své majitele nic zvláštního, jako tomu bylo v dobách minulých. Dříve se osobní automobil bral jako znak úspěchu či neúspěchu. Stejně tomu tak bylo i u mobilních telefonů. Kdo měl nejnovější model získal obdiv ostatních. V dnešní době je tolik modelů aut a tolik modelů mobilů, že se v tom skoro nikdo nevyzná, a tak je toto měřítko dávno zapomenuté. Osobní automobil se bere jako spotřební zboží.

Vlastnit auto je bohužel v současnosti dost nákladná záležitost. Nejzásadnější položkou je většinou amortizace. Tento neviditelný zloděj našich peněz nás obere měsíčně o cca 3 000 Kč. Tržní hodnota vozu totiž každý den klesá. Další nepříjemným výdajem jsou pojistky. Ty poslední dobou raketově rostou a není výjimkou, že poskočí i o tisíc korun za rok. Dnes se již při změně pojišťovny dočkáme spíše zdražení, než zlevnění jako to u bylo v dobách nedávno minulých.

Výdaj na půjčení auta nejsou nijak závratné

Když k tomu připočítáme náklady na servis, opravy a třeba parkovné, již budou naše měsíční náklady na auto dost vysoké. Občas ráno přijdeme k vozidlu a je poškozené, opět musíme sáhnout do peněženky a platit. Pokud auto nepoužíváte hodně často, může být řešením autopůjčovna v Praze. Zde si můžete vybrat z modelů značky Škoda a ceny jsou opravdu příznivé. Při měsíční pronájmu se můžete dostat až na cenu kolem 300 Kč za den. Pokud jste plátce DPH, cena je rázem ještě o 21 % nižší.

Půjčovat auto si můžete operativně

Auto si můžete půjčit a kdykoli ho zase vrátit. Nemusíte se upisovat a zavazovat k dlouhodobému placení. Někdo jezdí autem třeba 7 dnů v měsíci. V tu chvíli je autopůjčovna ideální řešení. Pokud dáte za pronájem 7 x 500 Kč, celková úhrada bude 3 500 Kč. Tato částka je určitě nižší než náklady na držení vlastního automobilu. Vlastní auto vás měsíčně stojí podle okolností přibližně 5 000 Kč. Na první pohled se to zdá příliš, ale když započítáte a zprůměrujete všechny jednorázové náklady na opravy a servis, parkování a pojistky, vandaly, určitě se na tuto částce bez potíží dostanete.

Hlavně žádné starosti

Starosti okolo auta vás průběžně obírají o spoustu času. Pokud máte poruchu, potřebujete auto opravit, zajet na STK, přezout pneumatiky, oběhat pojišťovnu. Servisy mají většinou málo času, takže nějakou dobu čekáte, než přijdete na řadu. Musíte plánovat a měnit program. Někdy se oprava úplně nepovede, takže vás může čekat dohadování a dokazování v autoservisu. Každý majitel osobního automobilu toto zná. Pokud si ovšem půjčíte auto z autopůjčovny, tyto všechny starosti můžete hodit za hlavu.

Cena v půjčovně aut je také relativně nižší, jelikož si o placení pojistek a jiných nákladů dělíte s ostatními klienty autopůjčovny. Pokud auto nevyužíváte, nestojí vás to ani korunu. Pokud ovšem máte vlastní auto, každý den vám z peněženky odteče pár stokorun.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.