Celoroční venkovní vířivky a koupání v zimě

26.11.2022

Současný životní styl je pro mnohé z nás velmi stresující. Proto je třeba najít si způsob, jak se uvolnit a odpočinout si. Proto se na řadě teras nebo zahrad u rodinných domů i bytů stále častěji objevují venkovní vířivky.

Celoroční venkovní vířivky jsou oblíbené nejen jako místo relaxace, ale také jako zdroj zábavy pro celé rodiny i jejich návštěvníky. Ať už řádíte ve vířivce s dětmi, nebo si mezi bublinkami vířivky dopřáváte s partnerem třeba sklenku sektu, není hezčí moment, než se z příjemně teplé vody ve vířivce dívat třeba na zasněžené okolí a zimní noční nebe plné hvězd.

Jakou vířivku si vybrat? V současnosti je více než kdy dřív důležité, aby provoz venkovní vířivky byl co nejekonomičtější, tedy aby spotřeba elektrické energie byla co nejnižší, stejně jako tepelné ztráty. Proto je důležité vybírat nejen podle spotřeby, ale také podle konstrukce vířivé vany. Platí, že čím méně je přívodních trubek, větvení a dělicích ventilů, tím menší je tření uvnitř trubek, výkonnější trysky a v důsledku toho i menší tepelné ztráty.

Až o 90 % méně potrubí mají oproti konkurenčním výrobkům vířivky německé značky Villeroy & Boch, které jsou vybaveny technologií a konstrukcí JETSpak. Trubky jsou vedeny převážně teplou vodou přímo v lázni, takže voda nechladne tak rychle jako u jiných vířivek. Promyšlené je také rozmístění nosných prvků, které nesou vanu z kvalitního laminátu.

Pro udržení tepla je důležité také kvalitní zateplení. U vířivek Villeroy & Boch se jedná o speciální celoplošnou pěnovou izolaci, která zcela obklopuje vířivou vanu a brání tak úniku tepla. Velmi nízká je také spotřeba energie nutná pro vyhřátí vířivky a udržení tepla. Proto jsou provozní náklady těchto vířivek výrazně nižší než u konkurence. A navíc, na rozdíl od konkurence nemusíte na ohřátí vody příliš dlouho čekat.

Vířivky Villeroy & Boch se hodí pro kohokoli, ať už má jakoukoli tělesnou konstrukci. Jsou vybaveny speciálními tvary sedáků a vyměnitelnými JetPak panely. Vířivky jsou různě hluboké a mají rozličný počet trysek, takže si vybere skutečně každý. Díky systému JetPak lze snadno měnit trysky, respektive celé JetPaky s různým rozložením trysek. Dopřejte si relaxaci ve vodě vyhřáté klidně na 40 °C, i když venku bude mrznout. Vaše zdraví vám poděkuje.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.