Celoroční relaxace na Slovensku? Termální koupaliště Velký Meder, Senec a Dunajská Streda!

28.02.2019

Nejen parné letní dny jsou ideální pro vodní radovánky a wellness odpočinek. I v mrazivých dnech roku lze zažít to pravé dobrodružství, a to v aquaparcích a termálních koupalištích na západním Slovensku. Mrkněte se na pár tipů, díky kterým zažijete pohlazení na těle i na duši.

Dovolená anebo prodloužený víkend na Slovensku má hned několik výhod. Západní část země je snadno dosažitelná autem i vlakem a snadno se dorozumíte. Počítejte s kvalitními službami cestovního ruchu, rodinnými slevami, zajímavými sportovními i kulturními akcemi a návštěvou přírodních či historických drahokamů.

Velký Meder hraje prim!

Prvním tipem je populární termální koupaliště THERMAL CORVINUS Veľký Meder, které se nachází v lesoparku v regionu Podunajsko. Na první zjištění zláká celoročně otevřený vodní svět s 9 bazény, kde proudí termální voda. Díky jejímu blahodárnému účinku prospějete svalstvu a pohybovému ústrojí. Kompletní regenerace organismu je zaručena. Teplota vody se pohybuje od 25 do 37 stupňů Celsia. Venkovní areál je k dispozici pouze v létě a najdete zde plavecký bazén, tobogány a lanový park Tarzánie. Poblíž je samozřejmě i komfortní ubytování Velký Meder. Rodičům malých dětí přijdou vhod animační programy.

Krytý komplex je v provozu během celého roku od 9:00 do 21:00 hod. Samozřejmostí jsou dětský bazén, vodopády, perličková koupel, wellness, sauny, solná jeskyně anebo dětské hřiště. K pěkným výletním místům patří vodní dílo Gabčíkovo, vojenská pevnost v obci Komárno, Žitný ostrov.

Senec – unikát vodních světů

Jen kousek od českých hranic je letovisko Senec s celoročně otevřeným aquaparkem, jenž se pyšní teplotou vody z vrtu 28 – 38 stupňů Celsia. V létě funguje 11 a v zimě 6 bazénů. Nejen malé děti a milovníky adrenalinu potěší tobogány, vodní trysky, skluzavky, protiproudy a vodní deštník. K relaxaci poslouží klidový bazén s hydromasáží a perličkovou koupelí, wellness procedury a sauna.

Dunajská Streda – radovánky v létě i v zimě

Thermalpark v Dunajské Stredě je bez pochyby jedním z nejoblíbenějších, protože se nachází v oblasti Žitného ostrova. Léčivá termální voda je prospěšná pohybovému ústrojí a její teplota se pohybuje od 24 do 40 stupňů Celsia. Jedinečných 7 tobogánů, masážní bazény, vlnobití, chrliče, sauny, masáže a další wellness nabídka předčí vaše představy. Kroky turistů vedou také k místnímu římskokatolickému kostelu, Žlutému zámku a do muzea.

Kam ještě vyrazit?

Trefami do černého jsou rovněž další termální koupaliště s celoročním provozem. Za zmínku stojí Podhájská s wellness královstvím. Zdejší voda působí na kožní potíže, poruchy štítné žlázy či onemocnění dýchacích cest.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.