Bydlím u své kočky

12.03.2019

Tak s nádechem ironie často popisují majitelé koček své postavení v domácnosti, kterou oni sice financují, ale skutečnou paní domácí je jejich kočička. To potvrdí každý majitel kočičí osobnosti. Kočka prostě není pes a velmi svéhlavě si dokáže prosazovat svoji představu o tom, jak se má v bytě bydlet.

Abyste se necítili jako vetřelci, je dobré kočce dopřát vše, co potřebuje, ale zároveň ji nenechat, aby vám takzvaně přerostla přes hlavu. Kočka potřebuje nejen pořádný pelíšek, kočičí záchod, ale také hračky a prostor, kde se vybít a obrousit si drápky bez poškození nábytku. Ideální jsou tak škrabadla pro kočky, která se vyrábějí malá i velká, na stěnu i samostatně stojící a často jsou doplněno i o herní prvky, nebo odpočívadla. Vhodné škrabadlo pro kočky vašemu soužití s mňoukající paní domu jen prospěje. Tím vhodným rozumíme nikoli designový módní doplněk, ale něco, co se bude kočce líbit a co bude odpovídat její hmotnosti a charakteru.

Škrabadlo může být investicí v řádu stovek, ale tisíců korun. Pokud máte doma kočiček víc, pořádné škrabadlo může přispět i k tomu, jak se budou vzájemně snášet. A tím i k tomu, jak se vám bude v kočičím království žít. S kočkou na víkend? Nepodceňujte výbavu!

Máte doma kočku a nechcete jí nechávat samotnou, když se vydáváte na víkend třeba k rodičům, přátelům na chatu, nebo na chalupu? Cestovat s kočičkou samozřejmě jde, ale neměli byste podcenit důkladnou přípravu.

Pokud jedete někam poprvé, ověřte si, zda někdo z vašich hostitelů není na kočičí srst alergický. Uslzený hostitel trávící víkend nad krabicí kapesníků by asi k hladkému průběhu návštěvy nepřispěl. Raději se tak předem zeptejte, zda kočičí host nebude nikomu vadit.

Samozřejmě musíte s kočkou dovézt i kompletní vybavení. Existují cestovní kočičí WC, která jsou skladnější než ta, která mají chovatelé koček běžně doma. Vhodné je vzít i pelíšek, nebo aspoň oblíbenou deku či polštářek a samozřejmě i granule, nebo kapsičky, na které je vaše kočka zvyklá.

Máte-li kočičku živější, měli byste jí s sebou vzít i něco na hraní. Nemělo by chybět ani škrabadlo pro kočky. Že se vám to zdá na dva, tři dny přehnané? Může být, ale chcete vysvětlovat třeba babičce, proč je její oblíbená skříňka s porcelánem poškrábaná, nebo proč jsou záclonky po prababičce najednou děravé? Pokud máte kočičku, která neposedí, tak jí neuhlídáte, proto je lepší, kdy se má kde vybít. Existují škrabadla pro kočky v minimalistické podobě, která se dají autem snadno převézt.

Ať už povezete kompletní vybavení, nebo to risknete jen s minimem věcí, nepočítejte s tím, že si od své kočky odpočinete. Doma nebo na návštěvě, ona sama rozhodne, kdy se jí budete věnovat. A běda, jak ne. Kočky prostě šéfují vždycky, i na cestách.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.