I v létě si vaše nohy zaslouží pohodlí

02.08.2018

Léto je ideální čas vytáhnout z botníku či skříně všechny krásné botky, v nichž můžete dělat parádu. Navíc je to sezóna, pro kterou se dá nová obuv kupovat prakticky každý rok. Elegantní a všestranné balerínky, sandálky na vysokém podpatku na party či třeba trekové sandály na túry. Když si k tomu připočtete ještě šíři barevného spektra, pak máte opravdu z čeho vybírat. Ať už máte jakýkoliv styl, hlavně upřednostněte pohodlí a správný tip podrážky. Není nic horšího než mít v létě zbytečně zničené nohy a trpět kvůli puchýřům a otlačeninám. Snadno si zvyknete mít je jako v bavlnce.

Jak si vybrat správné boty?

To je přece naprosto jednoduché, řeknete si. A možná ano. Spousta lidí si je objednává přes internet, protože nesnáší zdlouhavé nakupování. Jiný zase nemůže jinak než vyzkoušet, protože nemá „klasickou nohu“. A je to tak správně. Každou botu byste si měli vyzkoušet, ať nelitujete peněz. Perfektně si obuv prošlápnete až časem, ale už na první dotyk poznáte, jestli je vám bota příjemná nebo není.

Při výběru na e-shopech prozkoumejte velikostní tabulky, především centimetry, protože číslo velikosti nemusí nutně sedět. Kromě toho se vyplatí přečíst recenze. Dnes každý hodnotí snad všechno a některé názory mohou být užitečné. To samé platí pro reálné fotografie vystavených bot.

Krása versus pohodlí

V létě chce být každá žena krásná a k tomu také ladí svou obuv. Většinou platí pravidlo, že co je krásné, není moc pohodlné. Platí především pro různé páskové sandály. Hodně záleží na materiálu a také umístění pásků. Mohou řezat do prstů, kloubů nebo kotníku. U balerínek rozhodně stojí za to vyzkoušet je. Někdy sedí vaše obvyklá velikost, ale jindy zase ne. Důležité je, aby vám z boty noha nevypadávala či naopak netlačila.

Pozor také u výšky podrážky. V úplně tenkých vás po chvíli chůze budou bolet nohy a ucítíte každý kamínek. U příliš vysokých hrozí kromě bolesti z nepohodlí také pád a vymknutý kotník. Projděte boty Carinii, mají v nabídce obuv pro každou příležitost: https://www.eobuv.cz/clarks.html.

Ladit, ale ne moc

Tak trochu už odzvonilo dokonalému sladění všech součástí oblečení a obuvi. Naopak teď letí mírná asymetrie, proto se nebojte kombinovat nekombinovatelné. Boty Gabor a obuv Carinii vám dovolí jak luxus pohodlných bot, tak eleganci a důvtip. S nimi nikdy neuděláte chybu. Kvalita se vyrovná ceně a hlavně vám vydrží víc než jen jednu sezónu.

Hrajte si s barvami a vzory. Stále platí jistá souhra s kabelkou, ale v ostatním se řiďte vlastní intuicí nebo zabruste pro inspiraci na nejrůznější módní blogy. Pak samozřejmě existuje klasika, jež neomrzí – přírodní tóny, které se dají kombinovat naprosto se vším. Boty Gabor splňují všechna kritéria.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.