5 tipů pro skladování na zahradě

08.08.2023

Zahradničení a kutilství stále patří mezi přední koníčky nejen v České republice. Aby byla samotná práce na zahradě či v dílně, ale i její výsledky dokonalé je potřeba mít po ruce správné vybaveni. Ale kam jej po práci uložit, když se zpravidla nejedná jen o pár malých kousků. Důležité přeci je, aby bylo veškeré náčiní chráněno před nepříznivým počasím, ale i zloději. Jak na to? Máme pro vás pár tipů!

Elegantní dřevěné zahradní domky

Velice oblíbeným a obzvláště estetickým řešením mohou být klasické dřevěné zahradní domky, které nabízejí nejen prostor pro uskladnění vašeho nářadí, ale i dalších předmětů. Dle svých dispozic pak mohou nabídnout i místo na přespání nebo přípravu oběda. Jedná se však i o velmi nákladné řešení, kdy je potřeba kromě samotné pořizovací ceny stavebnice počítat i s cenou práce a stavební chemie pro vhodnou povrchovou úpravu, navíc často nebývá v ceně podlaha. Na druhou stranu, kdy by chtěl skladovat sekačku nebo krumpáč, v krásné chatičce?

Domky na nářadí

Jako velmi praktické se jeví i menší domky přímo na nářadí, které jsou vyráběny z různých materiálů. Setkat se můžete s plechovými, dřevěnými i plastovými domky, které mají menší půdorys než klasické zahradní domky a nabízejí možnost uskladnit nejen ruční nářadí, ale i zahradní techniku.

Při jejich výběru je vhodné se zaměřit především na odolnost materiálu, ale i možnosti zabezpečení vlastního domku na nářadí.

Plastové domky na nářadí

Obecně platí, že plastové domky na nářadí jsou cenově nejvýhodnější, ale plast rychleji podléhá vlivům nepříznivých klimatických podmínek, kam se řadí i UV záření. Jeho životnost je tak omezena na určitý počet dle typu plastu a tloušťky plastové stěny.

Dřevěné domky na nářadí

Slušivé mohou být dřevěné zahradní domky na nářadí, kde je již znatelně vyšší pořizovací cena a náročnější údržba. Aby vás domek těšil dlouhá léta, je nutné jej pravidelně natírat kvalitní chemii, protože v opačném případě by mohlo dojí k trvalému poškození konstrukce.

Kovové domky na nářadí

Třetím typem prodávaných zahradních domků jsou kovové zahradní domky. Ty nabízí skutečně velkou variabilitu a často disponují i prostorným bočním vstupem, takže je můžete využít i k uskladnění zahradního traktůrku nebo jiných objemných předmětů. Opět však platí, že je potřeba o domek pečovat, péče o něj je však méně náročná než v případě dřevěného domku.

I sami si můžete postavit domek nebo garáž

Pokud chcete trvalejší řešení, můžete si domek na nářadí nebo garáž postavit svépomocí z klasických materiálů. Velmi populární jsou v tomto ohledu menší domky bez oken, nebo garáže. V průběhu stavby však budete znovu potřebovat místo, kam dočasně ukládat potřebné vybavení.

Přepravní kontejnery mohou být přechodnou, ale i stálou pomocí

Nejen při stavbě, ale i celoročně můžete využít přepravních kontejnerů. Ty si můžete na určitou dobu třeba i jen pronajmout, a to včetně potřebného vybavení, jako je příprava na elektroinstalace nebo bezpečnostní zámek, stačí si jen vybrat správnou firmu.

Pronájem kontejnerů Boels nabízí nejen vlastní pronájem včetně řady možného vybavení, ale i dopravu na místo a zpětný odběr. Vy se tak nebudete muset starat o nic jiného, než jak potřebné věci do kontejneru uložíte.

Kontejnery pak nemusí mít jen plné stěny, jak je tomu zvykem u přepravních kontejnerů, protože si můžete vybrat i modely s okny, které se hojně pro svou bezpečnost a bytelnost používají i jako výdejny nářadí na stavbách.

TIP na závěr: U všech výše uvedených skladovacích prostor nezapomínejte ani na dodatečné bezpečnostní vybavení. Vhodné je vybavit domek nebo kontejner pohybovým světlem a případně i zvukovým alarmem. V případě, že se vaše zahrádka nachází v neobydlené oblasti můžete využít i bezdrátových kamerových systémů.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.