I méně tradiční obuv může být vysoce kvalitní

20.06.2022

Bez bot se dnešní člověk nemá šanci obejít. Důležité je, aby byly nejen líbivé a dobře provedené, ale hlavně by měly být maximálně pohodlné. A to třeba i přes mírně atypický vzhled. Za takové se dají označit i boty Vibram FiveFingers.

Pro lepší chození

Vibram FiveFingers jsou výrazně odlišné od typických bot. Mají totiž prostory pro každý prst zvlášť, což může vypadat hodně podivně, nicméně existuje k tomu dost dobrý důvod.

V tomto typu obuvi se totiž má chodec dotýkat země i svými prsty na nohou. Díky tomu si může připadat tak trochu jako kdyby chodil bos. Jedná se o zcela nový zážitek, jenž se nedá s chozením v běžné obuvi srovnat. Chvíli si sice člověk musí zvykat, ovšem jakmile tomuto způsobu obutí přivykne, většinou už na takové boty nedá dopustit.

Samozřejmě, že Vibram FiveFingers nohu chrání více než dobře. Je s nimi tedy možné chodit nejen běžně po městě, ale například také na různé túry po lesích nebo menších horských hřebenech.

Aqua verze

Kdo rád a často vyhledává vodní radovánky jakéhokoliv typu, ten se měl zajímat o Vibram FiveFingers ve verzi Aqua. Jedná se totiž o boty vhodné pro chození ve vodě.

Chodit bosky v řece nebo v rybníku je často hazard. Proto je lepší se chránit třeba i tímto způsobem. V botách se dá bezpečně kráčet po mokrém kluzkém povrchu, třeba ve formě skalek. Rovněž je s nimi možné i plavat, případně se dají použít jako obuv do člunu či jiného obdobného plavidla.

Kde je koupit?

Vibram FiveFingers jsou velmi specifickým druhem boty, a i proto je nenajdete v nabídkách většiny českých obchodů. Koupit je můžete kupříkladu v e-shopu eObuv. Zákaznické zkušenosti s eObuv jsou vesměs pozitivní, což koneckonců dokládají i kladné recenze na eObuv. A není se ani čemu divit.

Nejenže obchod poskytuje různé druhy slevových kupónů, ale zároveň umožňuje vrátit zboží do třiceti dnů a získat své peníze zpět. Standardní dvoutýdenní lhůtu tudíž o dost překračují.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.