5 důvodů, proč vyzkoušet magnet fishing – lov pokladů z hlubin

04.05.2021

Chcete zažít dobrodružství? Vyrazte na lov pokladů z hlubin – na magnet fishing. Pokud vám tedy nevadí, že místo zlaťáků budete z vody vytahovat rezavé dráty, děravé hrnce nebo třeba nepojízdná jízdní kola. Ale když se na vás usměje štěstí, možná z rybníka vytáhnete i trezor. Většinou však už prázdný. Podívejte se, proč vyrazit na magnetic fishing.

Co je magnet fishing?

Pokud vás baví být venku v přírodě u vody, bude tahle zábava pro vás. Magnet fishing – to je spouštění pevného lana pod hladinu rybníka, řeky, jezera. Na laně máte uvázaný velice silný neodymový magnet.

Jestliže se na dně magnet přiblíží k něčemu feromagnetickému, tedy ze železa, oceli či niklu, předmět se k němu přicvakne a můžete jej pak z vody vylovit. Když se zrovna k magnetu nic nepřicvakne, zkuste to o kousek vedle a znovu a znovu. Víte, které mince se přicvaknou k magnetu?

Výbava na magnet fishing

Magnet fisher toho moc nepotřebuje. Stačí jen pár věcí:
* Silný neodymový magnet – může být jednostranný nebo oboustranný, například oblíbený neodymový magnet pro lovce pokladů F300 se silou 2 × 310 kg.
* Pevné lano na magnet fishing 15 metrů dlouhé nebo delší.
* Ochranné protiskluzové rukavice s nitrilovým protiskluzovým povrchem.
* Kýbl na úlovky i mokré lano.
* Čisticí gel na ruce, mobil na focení.

Celou výbavu pro lovce pokladů seženete na webu Unimagnet.cz.

5 důvodů, proč vyzkoušet magnet fishing

Proč vyrazit na magnetický lov?

1) Je to zábava, zažíváte napínavé chvíle

Magnet fishing je především zábava, která začíná už plánováním a rozhodováním, kam vyrazit na magnet fishing. Nikdy nevíte, co vás čeká na místě a jestli se dnes něco podaří z hlubin vytáhnout. Ty okamžiky, kdy se pod vodou k magnetu něco přicvakne a pomalu to pak vytahujete z vody – nepopsatelné.

2) Jste na čerstvém vzduchu a procvičíte si tělo

Pobyt na čerstvém vzduchu je přínosný pro zdraví. Pokud tedy zrovna nelovíte, když venku leje a je okolo nuly. Navíc posílíte fyzičku. Mnohokrát opakovaný pohyb spouštění magnetu na laně dolů a zase vytahování nahoru, to je někdy fuška.

3) Poznáváte kraj i mimo turistické památky


Možná vaše rodina ne vždy ocení, že „dnes se jede ke stoce místo na hrad,“ ale poznáte aspoň nová místa i mimo turistické památky a profláknuté trasy. To je někdy lepší než se tlačit mezi turisty.

Tip: Rady a návody na magnet fishing najdete na blogu Magnetik.cz

4) Pomáháte čistit vodstvo

Tento důvod je také fajn – pomáháte čistit vodstvo od kovového odpadu. Správný lovec pokladů totiž vytažený předmět nikdy nehodí zpět, ať už je to rezavý disk kola od auta nebo část konstrukce. Vše vždy odvezte a vyhoďte do odpadu.

5) Možná najdete něco cenného

Sice se to nestává často, ale občas ano – někdy se vám podaří z hlubin vylovit opravdu nějakou cennost, například plechovou dózu plnou mincí, pokladničku, starou zbraň nebo dokonce munici. Na tu však pozor – může být životu nebezpečná, raději hned z místa volejte policii.

Úspěšný lov!

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.