5 důvodů, proč se vyplatí investovat do zapuštěného bazénu na zahradu

02.04.2019

Dávno pryč jsou doby, kdy zahradní bazény byly jen vymožeností, kterou si mohli dovolit pouze bohatí lidé. V dnešní době už jsou cenově dostupné prakticky komukoliv, kdo vlastní rodinný dům s pozemkem. Stačí si jen vybrat vhodný model. Z mnoha hledisek se vyplatí spíše zapuštěný bazén před nadzemním.

1. Nenarušuje vzhled zahrady

Nadzemní varianty bazénů dost často narušují celkový vzhled exteriéru domu a zahrady. Nejenže ruší výhled do okolí, ale zároveň působí negativně i tehdy, máte-li v jejich blízkosti vysazené různé okrasné rostliny a stromky. Bazény do země oproti tomu vypadají daleko přirozeněji.

2. Životnost

Kvalitně provedené zapuštěné bazény se vyznačují daleko delší životností nežli jejich nadzemní alternativy. Je to dáno zejména tím, že na ně tolik nepůsobí přírodní vlivy a počasí. Například je neohrožuje silný vítr, ani případné mrazíky nemají tak negativní efekt.

3. Možnost celoročního využívání

Pokud je bazén, který je nastálo zapuštěný do země, zastřešený a vyhřívaný, máte možnost se v něm koupat prakticky po celý rok, nikoliv tedy pouze v letních měsících, kdy venku panuje teplé a slunečné počasí. To je jednou z nesporných výhod bazénů do země.

4. Vyšší komfort

Zapuštěné bazény mají tu přednost, že je jejich hladina srovnaná s okolním pozemkem zahrady. Tím, že nevyčnívají, nemusíte do nich složitě a namáhavě vstupovat prostřednictvím schůdků. Do bazénu klidně skočíte šipku.

5. Mnoho alternativ

Bazény do země pořídíte v celé řadě modelů. Ať už jde o velikost, případně tvary, hloubku apod. Velmi oblíbená je přelivová varianta, kdy je voda přímo v rovině s okolním pozemkem. Pakliže přeteče, je odváděna kanálky zpět do systému, takže zbytečně neodtéká, respektive neuniká do země. Zároveň je okraj upravený a dostatečně široký, abyste na něm mohli odpočívat a slunit se.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.