5 cvičebních pomůcek, které nesmí chybět při vašem domácím cvičení

10.01.2022

Začínáte se cvičením? Možná si kladete otázku, jaké zvolit cvičební pomůcky, aby byl váš trénink efektivní a dokázal vás zaujmout natolik, abyste neskončili se svým snažením již v průběhu ledna. Přinášíme pár tipů, které vás možná zaujmou.

Vyberte si pohodlnou podložku na cvičení

Podložka je úplným základem každé výbavy. Ať už se budete věnovat józe nebo aerobiku, správná podložka na cvičení bude vždy skvělým pomocníkem. Na trhu naleznete mnoho druhů, které jsou vybaveny nejen nádhernými designy, ale i různými tloušťkami, což ovlivňuje míru našeho komfortu při cvičení.

Balancujte s BOSU

Pokud si přejete zpevnit celé tělo, doporučujeme pořídit BOSU. Původně byla tato cvičební pomůcka využívána při rehabilitacích, ale dá se uplatnit pro velkou škálu cvičení. Jedná se o pevnou plochu, která je z druhé strany opatřena půlkou míče. Je tedy ideální k balančním cvičení, kde nejen zpevníte tělo, ale zapracujete i na koordinaci a skvělé rovnováze.

Objevte kettlebell

Kettlebell je železné závaží ve tvaru koule s uchem v horní části. Tato oblíbená cvičební pomůcka se využívá zejména ve stále více oblíbeném crossfitu nebo jako alternativa činek při běžném domácím cvičení. Prodává se v různých hmotnostech, začít tedy můžete s lehkými variantami.

Staré dobré švihadlo

Zavzpomínejte si na dětství a dejte šanci švihadlu. Díky němu se skvěle zahřejete před každým tréninkem a pomůže vám zlepšit fyzickou kondici. Na trhu již nejsou pouze klasická švihadla, ale i verze s počítadlem.

Strečink s gymnastickým míčem

Gymnastický míč se využívá zejména k rehabilitaci či k protahování, ale můžete jej využít i k balančnímu cvičení. Nemusíte ale zůstat jen u klasické varianty. Na trhu je již velké množství menších míčů, které nezaberou tolik místa, např. overbally nebo menší masážní míčky.

Ať už vyberete jakoukoliv cvičební pomůcku, cvičení vás musí hlavně bavit. Jen díky tomu u něj vydržíte a budete se moci těšit z výsledků svého snažení.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.