Už jste byli s dětmi v Krkonoších?

26.09.2019

Pokud vás čeká dovolená s dětmi, je důležité vybrat si správnou destinaci. Tím je míněna nejen lokalita s velkým množstvím příležitostí, jak děti zabavit a nechat pořádně vyřádit, ale také správné ubytování a stravování. Ať už nakupujete celý zájezd, nebo jen jednotlivé služby, zkuste zapátrat po dovolené v Krkonoších. Určitě najdete dost zajímavých cílů pro sebe i své děti.

Naše nejvyšší hory Krkonoše už nejsou dávno jen zimní destinací. Stále více návštěvníků si jejich krásy užívá i během letní sezóny. Díky rozšiřující se nabídce ubytovacích a stravovacích služeb, širokému spektru sportovních aktivit, příležitostí pro odpočinek při lázeňských procedurách, ale i řadě historických a přírodních památek láká návštěvníky všech věkových kategorií.

Podzimní měsíce probarvují Krkonoše do pestrobarevných odstínů. Můžete si půjčit kola, nebo se vydat na procházku. Určitě najdete i trasy, které zvládnete i s dětským kočárkem. Dostanete se tak například k prameni Labe, k rozhledně Žalý, na Třídomí nebo do Údolí Bílého Labe.

Jsou tu i další zajímavé trasy, kde najdou děti zábavu a poučení. Můžete se tak vydat z Medvědína do Špindlerova Mlýna po stezce Krakonošův příběh, kde jsou pro děti připraveny úkoly a kvízy, stejně jako na Lufťákově stezce na Benecku. Děti baví i Medvědí stezka, nebo s nimi můžete poznat historii Jánských lázní na Lázeňské naučné stezce. Za Krkonošskými pohádkami Marie Kubátové vás zavede Pohádková stezka v Malé Úpě, nebo se můžete toulat Královstvím obrů v Hostinném. Ani v Krkonoších nechybí populární zábavné parky, třeba ve Špindlerově Mlýně najdete obří houpačku, bungee trampolínu i lezeckou stěnu v Adventure Parku, nebo Monkey Park se speciálním lanovým centrem. Dětem se bude určitě líbit i bobová dráha a hned tři tobogány v Aquaparku. Ale vlastní bazény má v Krkonoších celá řada hotelů.

Krkonoše jsou krásné v kterékoli roční době a určitě si je užijete s celou rodinou.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.