Udělejte si itinerář na cestu do Norska a vyrazte s rodinou letos na sever

26.04.2020

Dříve by vás to možná ani nenapadlo. Klasická rodinná dovolená – to bylo v létě Chorvatsko a v zimě Rakousko. Letos nás prý čeká dovolená především místní. Česko však bude kvůli tomu v létě přeplněno a své chalupy budete mít vy i děti od jara již plné zuby. Tak si raději zabalte a hajdy na sever ­do Norska. Organizované zájezdy budou nejspíš ještě na nějaký čas pasé. Ale žádný takový není pro výlet do Norska nutným. Vezměte rodinu, sebrat se však můžete i v páru či s partou přátel. Individuální dovolená Norsko je způsob, jak tuto zemi co nejlépe, po vlastní linii a s notnou dávkou dobrodružství poznat. A věřte, je se sem pro co dokonce i vracet.

Severní státy mají pro našince pomalu exotičtější nádech než tzv. "exotika"

Je to nová exotika. I jako našinci jsme již zbrázdili vše, včetně Karibiku. Kde jsme ale obvykle ještě nebyli, jsou severně položené státy. Nejčastěji jsme se na sever nedostali dále než do polského Štětína. Pojďte tedy obdivovat Skandinávii. Norsko vás překvapí tím, že je skvělým kandidátem jak pro letní, tak zimní dovolenou. Itinerář na cestu do Norska si proto lze připravit pro letní i zimní měsíce. A nudit se v Norsku rozhodně nebudete.

Léto v Norsku

Letní dovolená v Norsku je úžasná v pohorkách, ve kterých prochodíte skvostné národní parky a rezervace, či UNESCO památky. Též na kole, na raftu i s rybářským prutem v ruce. Uchvátí vás fjordy, vidět lze největší evropské ledovce a na otevřeném oceánu máte šanci pozorovat velryby. Užijete si zde i místní gastronomii. Rybí speciality jsou nepřekonatelné.

Zima v Norsku

Zimní dovolená v Norsku je cestou za úžasným sněhem, kterého je u nás v posledních letech spíše poskrovnu. Norsko v zimě, to je možnost sledování polární záře, ale i řada zimních sportů. Okouzlí vás výlety na sněžnicích, vícedenní zimní výpravy s běžkami, kdo má rád skialpinismus, toho uchvátí možnost lyžování ve volném prostoru. Zajezdit si lze na sněžných skútrech, s husky spřežením, ale i v saních tahaných soby. Zapovězena není ani zimní cyklistika. Zimní kola jsou velkým hitem a v Norsku si je užijete skutečně dosyta. Úžasnou romantiku nabízí ledové hotely, ve kterých se lze ubytovat.

Via Marpi – správná cestovka pro individuální dovolenou do Norska

Udělejte si plán cesty do Norska a v cestovce Via Marpi pro vás vše na klíč zajistí. Každá takto zorganizovaná dovolená je zcela na míru. Cestovní kancelář vám naplánuje program, zajistí ubytování, postará se o zážitky – prostě vše do posledního detailu, jak si naplánujete. Dostanete podrobný itinerář cesty odpovídající vašemu plánu a současně 24hodinové poradenství na telefonu. Takže je čas naplánovat své norské dobrodružství.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.