Tři tipy na výlety kolem Brna

17.07.2021

Brno samo o sobě stojí za návštěvu. Užijete si zde krásnou architekturu, hrady i přehradu, u které se v létě se všemi těmi šlapadly a plachetnicemi můžete snadno cítit jako někde na dovolené. Neváhejte z něj ovšem vyjet, protože na všechny strany se nachází zajímavé destinace.

Kam na jednodenní výlet z Brna? Možností je celá řada, my se podíváme na tři města, která nabídnou mnoho zajímavého.

Blansko a jeskyně s propastí Macocha

Blansko se nachází pouhých 30 km od Brna. A co tam? Přímo ve městě lze navštívit renesanční zámek a Muzeum Blansko. Nejvíce turistů ovšem přitahuje Moravský kras s nádhernými jeskyněmi a propastí Macocha. Nadchne vás prohlídka Sloupsko-šošůvských jeskyní, jeskyně Balcarka i Kateřinské jeskyně. Dobrodruzi se mohou vydat téměř do středu země v oblasti Rudického propadání. Strávíte den v přírodě a uvidíte místa, která vám doslova seberou dech. Krápníková výzdoba zdejších jeskyní je nepopsatelná. Jen se nezapomeňte přiobléknout, a to i když bude webkamera Blansko ukazovat hezké počasí, protože v jeskyních je docela zima.

Vyškov se svým Dinoparkem

Dalším městem nedaleko od Brna je Vyškov. Zde mají velmi pěknou zoologickou zahradu spojenou vyhlídkovým vláčkem s Dinoparkem. Dinopark je rájem pro všechny děti, které zde mohou zhlédnout modely pravěkých ještěrů nebo si zahrát na archeology. Dospělé návštěvníky potěší zase letecké muzeum, a pokud bude příliš horko, zchladíte se v přírodním koupališti v nedaleké Lulči. Webkamera Vyškov vám napoví, zda dnes bude počasí na koupání.

Břeclav a blízký Lednicko-valtický areál

Dalším tipem na výlet je Břeclav, město ležící na samém okraji Lednicko-valtického areálu. Ten si určitě nesmíte nechat ujít, dále stojí za zmínku empírový lovecký zámeček Pohansko a půjčovna lodí. Na loďce se můžete po Dyji vydat směrem do Rakouska, na plavbu je však dobré počkat na hezké počasí. Webkamera Břeclav vám ho pomůže zkontrolovat.

Záměrně jsme vybrali města, kam se z Brna pohodlně dostanete i vlakem, tak neváhejte a udělejte si výlet. Předem se ale přesvědčte, zda je na místě dobré počasí. Třeba na portálu WebKamera.cz, kde najdete ručně tříděné webkamery z celé ČR.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.