Sušička prádla pomůže v boji proti alergiím

26.08.2020

Pokud zvažujete sušičku prádla, zorientujte se nejprve v současné nabídce. Vybrat si totiž můžete z několika různých variant. Připraveny jsou jako samostatné sušičky, tak i kombinace pračky a sušičky. V následujících řádcích vám prozradíme něco o technologii sušení, spotřebě elektrické energie, ale i o jednotlivých variantách.

V první řadě sušičky prádla šetří spoustu času, protože vám odpadají starosti s věšením prádla a jeho žehlením. V malém bytě sušáky zabírají spoustu místa, a tak se vám najednou uvolní prostor v obývacím pokoji či na chodbě.

Sušička zbaví prádlo prachu a alergenů

Sušička prádla se doporučuje pro alergiky, protože během sušení zbaví prádla pylů, zvířecích chlupů, vlasů, žmolků, ale i dalších alergenů. Prádlo je voňavé, a to nemusíte používat ani aviváž.

Vybrat si můžete mezi dvěma technologiemi – kondenzační a ventilační sušičkou. Levnější alternativou je ventilační sušička, která spotřebuje méně energie, ale umisťuje se do prostor s venkovním odvětráváním, případně je nezbytný stavební zásah. Horký vzduch se totiž odvádí ven z budovy přes trubku.

Oblíbené jsou především kondenzační sušičky, neboť nevyžadují žádné stavební úpravy. Přebytečná voda se hromadí v nádobě, a tu potom jen vylejete. Cena takového pomocníka je vyšší, spotřeba energie je také o něco vyšší, ale díky jednoduché instalaci jsou kondenzační sušičky nejprodávanější.

Pračka se sušičkou

V menších bytech a domech jsou žádané zejména pračky se sušičkou. Jedná se v podstatě o kombinaci 2v1. Je to tedy jedno zařízení, u něhož nemusíte přendávat vyprané prádlo z bubnu pračky do bubnu sušičky. Jen zvolíte program praní a sušení. Jakmile se prádlo vypere, spustí se jeho vysoušení.

Jestliže hledáte pračky a sušičky, podívejte se do pestrého produktového portfolia internetového obchodu Okay.cz.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.