Stará kamínka si rozumí s pytlovaným uhlím

29.07.2020

Nemusíte se stydět topit uhlím. Když se uhlím topí správně, nečoudí. Kvalitní uhlí má též nízký obsah síry a neznečišťuje životní prostředí zplodinami.

Koupili jste starší chalupu, či třeba pouhou zahrádku se zahradním domkem? Nebo jste je zdědili? Tak to jste v obou případech nejspíš podědili i stará kamínka – Petry. Nevyhazujte je. Jsou to skvělá kamínka, která vás ještě mnohokrát zahřejí. V zimě, na jaře i na podzim. Snadno se v nich zatápí, zatápění je poměrně bezpečné, a svým výkonem obvykle vystačí na vytápění jedné místnůstky. Mnohem praktičtější než klasické dřevo je pro topení v těchto malých kamnech uhlí. Nemáte černý sklep na uhlí? Ten nepotřebujete. Pořiďte si pytlované uhlí.

Pytlované uhlí je ekologičtější než sypané

V pytlích se prodává skutečně kvalitní a vytříděné uhlí s nízkým obsahem síry. Vybrat si lze pytlované hnědé uhlí i pytlované černé uhlí. Kdybyste se ale náhodou dali na kovařinu, tak i balené uhlí pro kováře. Uhlí je baleno v papírových pytlích po 25 kg, což je optimální balení pro manipulaci i zatápění třeba právě ve starých Petrách. Papírový pytel pak spálíte spolu s uhlím. Takže topíte bezodpadovou technologií. A to i pokud jde o popel, protože toho je z kvalitního pytlovaného uhlí skutečně minimum.

Kde využít topení v Petrách?

Jsou ideální v místnostech, kde nemáte jiné topení. Staré chalupy jsou mnohdy zcela bez ústředního topení a z velkých místností s pecí či krbovými kamny do těch vzdálenějších teplo nedojde, nebo je nedostatečné. Takže právě v nich si lze zatopit Petrami, ve kterých k topení využijeme balené uhlí. Hodí se též do pouze občas používaných místností (třeba do pokojů pro hosty). Ideální jsou k vytápění dílny, ale i k zatopení v zimní zahradě, když nás čekají poslední jarní mrazíky, nebo první podzimní mrazy.

Kde koupit pytlované uhlí?

Kvalitní balené uhlí nabízí OPTIMTOP. Firma dodává pytlované hnědé uhlí i pytlované černé uhlí. Doveze vám jej kamkoliv v ČR zcela zdarma, a to již při odběru jedné palety pytlovaného uhlí. Její hmotnost je 750 až 800 kg podle typu uhlí. Objednat si lze i uhelné či dřevěné brikety.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.