Procházky s kočárkem

03.06.2016

Máma s kočárkem

Každý den potkáme venku minimálně jednu ženu s kočárkem. Ženy, matky, chůvy, babičky, tety, kamarádky rády vozí miminko v kočárku. Ačkoliv i muže s kočárkem není výjimka venku potkat. Nemusíme detailně rozebírat, proč chodíme s miminkem každý den ven, protože je to zřejmé – čerstvý vzduch miminku prospívá. Maminky na mateřské a rodičovské dovolené bez výjimky rády chodí se svým miminkem na procházky s kočárkem. Ať už ve městě, nebo na vesnici. Maminky si při procházkách odpočinou, miminko bude spokojené, a když si na procházku vezmou s sebou přítelkyni, mohou při tom dokonce probrat různé věci.

Vyrážíme do přírody

Nikoho nepřekvapí, že v lese, na louce, u řeky a jinde v přírodě je pro vás i pro miminko zdravý čerstvý vzduch. Lesní cesty přímo vyzývají k procházce, takže se dlouho nerozmýšlejte a vyrazte se svým dítětem na zdravou procházku. Pobyt venku ve městě, zejména pak, když se jedná o větší města plná lidí a smogu, dětem příliš nesvědčí. Leckdy je pak lepší vzít si kočárek a jet s ním za město. V přírodě mohou miminka pozorovat pohyblivé stromy, barevné kytičky a zvířátka.

S dítětem na dovolenou

Ať už jste nebo nejste příznivci dovolené s úplně nejmenšími dětmi, nabídka pobytových zájezdů pro rodiny s dětmi je více než rozsáhlá. Můžete využít nabídku cestovních kanceláří, nebo vyrazit tak zvaně na blind nebo třeba jen na chalupu. Pokud volíte zahraniční cestu, pak je na zváženou doba strávená v autě, autobuse nebo v letadle. Pro malé dítě je příjemnější ve věku do 1 roka co nejkratší cesta autem, pokud je to možné. S dítětem můžete jet jak na letní, tak i zimní dovolenou do vámi vybrané destinace. Změna prostředí je u dětí vítaná, pochopitelně má vliv i na děti úplně nejmenší. Při dovolené jsme většinou pozitivně naladěni, což se odráží i na dobré náladě dětí.

Co dělat, když prší

Za nepříznivého deštivého počasí se řadě z nás nechce ani vykročit ven. Raději bychom den strávili doma nebo na nákupech v obchodních centrech. Co ale dělat, když máte doma miminko? Budete s ním zavřeni celý den doma? Pro udržení zdraví miminka je nejlepší vyrazit s ním ven za každého počasí, kromě mrazů pod -5 °C (někdo doporučuje od -10 °C). Rodiny, které bydlí v domě s terasou a zahradou, to mají snadné. Dítě mohou s kočárkem uspat v kryté terase, kam proudí čerstvý vzduch a neprší. Rodiny, které bydlí v bytech s balkónem či lodžií mohou pořídit druhý kočárek, který by sloužil čistě pro spánek dítěte během dne. Případně na balkón dopravit kočárek, který používají běžně, pokud mají v domě výtah nebo bydlí v přízemí. Kdo však nemá ani dům s terasou, ani balkón, se musí spolehnout na pláštěnku.

Sporty s kočárkem

Pro ženy, které chodí s kočárkem na procházky, existuje řada fit kondičních programů, během kterých ženy pracují na zlepšení své kondice a zároveň dopřávají svému miminku pobyt venku. Skupinka žen (nebo mužů) vyráží do ulic nebo do přírody a posilují svalstvo. Ten, kdo zakoupí sportovní verzi podvozku (obvykle tříkolka s velkými koly), může s kočárkem jezdit třeba na bruslích nebo běhat. Možností je celá řada. Nejdůležitější je však spokojenost miminka a maminky.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.