Proč si pořídit softshellovou bundu? Využijete ji po celý rok

10.10.2019

S příchodem podzimního počasí začíná člověk vytahovat ze svého šatníku teplejší oblečení. Pokud sportujete a věnujete se outdoor aktivitám, ideální volbou je softshellová bunda vyrobená z příjemného a praktického materiálu. V následujících řádcích vám prozradíme, proč je softshell jako takový tolik oblíbený a čím se liší například od fleecu.

V současné době se dá sehnat nejen softshell bunda, ale klidně i kalhoty. Softshell jako takový je elastický materiál, jenž je naprosto flexibilní a dokáže se perfektně přizpůsobit jakémukoliv pohybu. Právě z daného důvodu se softshellová bunda doporučuje třeba při běhání a dalších sportech, jako jsou lezení, turistika, lyžování a podobně. Sice se nejedná o stoprocentně nepromokavé oblečení, ovšem pokud je vybaveno membránou, určitou ochranu před deštěm a větrem má.

Softshellová bunda je prodyšná i pružná

Setkat se můžete se dvěma druhy softshellové bundy – s membránou, nebo bez ní. Pokud sáhnete po membránové variantě, musíte počítat s tím, že bunda není tak prodyšná jako varianta bez membrány, ale na druhou stranu nabízí větší ochranu před deštěm a větrem. Ideální je především na podzim a v zimě.

Jestliže sháníte provedení pro teplejší počasí, tedy na jaro a léto, nabízí se vám softshellová bunda dámská i pánská bez membrány. Voděodolnost však už není tak vysoká, za to je oblečení dokonale prodyšné.

Softshell, nebo fleece?

Rozhodujete se, jestli sáhnout po softshellu, nebo raději fleecu? Existuje hned několik pádných důvodů, proč je softshellová bunda pánská, dámská i dětská lepší než fleecová. Softshell není náchylný na žmolky, je odolný vůči vodě, zatímco fleece by vodu nasákl jako houbu. Stejně tak fleece není vůbec odolný vůči větru. A rozhodně by vás nepotěšilo to, že se na fleece přichytávají zvířecí chlupy, kdežto na softshell nikoliv.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.