Proč si koupit generátor ozonu a jaký vybrat?

05.05.2021

Ozon má většina lidí spojený s ozonovou vrstvou. On je ale mimo jiné i velmi silným oxidačním činidlem, dokáže ničit bakterie, viry, plísně a zápach. Využívá se pro úpravu pitné vody a může se s ním čistit i vzduch, dokonce také vzduch v domácnosti. Generátory ozonu jsou poměrně malé a cenově dostupné.

Zájem o generátory ozonu v posledním roce stoupl zejména vlivem pandemie koronaviru. Lidé začali více dbát na čistotu a uvědomovat si, že vzduch, který dýchají, není vždy 100% čistý. Generátor ozonu je vynikající příležitostí, jak ho opravdu vyčistit. Kromě toho vyčistí i povrchy věcí a plochy v dané místnosti. Lze ho využít na dezinfekci kanceláří, bytů, ordinací nebo čištění klimatizace v autě.

Nejkompaktnější generátor ozonu v Evropě

Jestli si generátor ozonu představujete jako obrovské zařízení, pak se budete divit. LIFETECH s.r.o. vyrábí generátor LifeOX-AIR o rozměrech 18 × 7 × 7 cm, který je naprosto ideální pro domácí použití. Během hodiny dokáže efektivně dezinfikovat prostor do 15 m3. Nepoužívá žádné chemické látky, je 100% ekologický a používá se poměrně snadno. Podrobnosti o používání se dozvíte například v recenzi, která vyšla na blogu Ecoblog.

Snadné a bezpečné použití

Než začnete místnost dezinfikovat ozonem, měli byste omýt všechny povrchy a plochy. Pak z ní odstraňte všechny květiny, zvířata a postarejte se, aby do místnosti nikdo nechodil. Ozon je totiž ve vysoké míře toxický. Proto byste do místnosti měli vstupovat až 1-2 h po skončení ozonizace. V té době již bude ozon rozpadlý zpět na vzdušný kyslík. Přesto se hodí ještě pečlivě vyvětrat.

Podobně snadné je rovněž použití pro čištění klimatizace v autě. Odstraníte všechny zdroje pachů včetně osvěžovačů, do auta postavíte generátor ozonu a zapojíte ho do zásuvky. Pustíte větrání nebo klimatizaci, zavřete okna a jde se dezinfikovat.

Více informací poskytne a tip, kde generátor ozonu koupit, se dozvíte přímo na Ecoblog.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.