Pobyt v lese si dokonale vychutnáte s kvalitním dalekohledem

13.01.2021

Putování přírodou je stále oblíbenější volnočasovou aktivitou. Je nenáročná na finance, člověk si v lese výborně odpočine, navíc se oprostí od běžného městského ruchu a pracovního shonu. Abyste si při procházkách v lesích, ale také třeba během lovu mohli dosyta vychutnat vše kolem vás a zahlédnout nějakou zvěř či ptactvo, je ideální s sebou nosit dalekohled. Špičkou v této oblasti jsou dalekohledy české značky FOMEI.

Na co si dát pozor při výběru dalekohledu?

V obchodech se dnes dají pořídit dalekohledy v opravdu rozmanité škále, jak cenové, tak i z hlediska kvality. Vždy je lepší zvolit skutečně precizně vyrobené modely, jež vám zaručí dokonalý pohled do dálek. Pomocí špičkového zařízení lze sledovat skutečné detaily i na stovky metrů.

Při výběru dalekohledu je důležitým prvkem samotná schopnost ostření, dále pak zorný úhel a minimální ostřicí vzdálenost. Ta by měla kupříkladu být alespoň kolem 2,5 metru. Záleží rovněž na tom, aby nedocházelo k příliš velkému odrazu světla. Zmíněné dalekohledy FOMEI v této souvislosti používají unikátní technologie DEC a HTC, s jejichž pomocí se snižuje odraz světla až o desetinu. Kromě toho jsou vyrobené s důrazem na co nejmenší disperzi, což zlepšuje viditelnost za zhoršených podmínek.

U dalekohledu hraje svoji roli rovněž hmotnost. Ani robustní zařízení by nemělo být příliš těžké, omezovalo by vás v pohybu. Běžná hmotnost kvalitního dalekohledu se pohybuje do 1 kilogramu, což není nijak limitující faktor při lovu nebo během chůze.

Dalekohledy a puškohledy FOMEI

FOMEI vyrábí dalekohledy a puškohledy už od roku 1990. Produkty této společnosti jsou určené jak pro amatérské lovce a turisty, tak i pro profesionální myslivce, kteří vyžadují opravdu spolehlivé vybavení. Z hlediska cen jsou dalekohledy zmíněné značky poměrně dostupnou záležitostí, oproti konkurenci v tomto smyslu nijak nevybočují. Kvalitou však rozhodně patří k tomu lepšímu, co lze v tuzemských obchodech zakoupit.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.