Operace prsou je trendy

11.01.2021

Je operace prsou jedním z fenoménů naší doby? Dnešní trendy kladou na ženy vysoké nároky. Vzdělání, kariéra, emancipace, rodina ... A to vše ruku v ruce s perfektním vzhledem. Aby se ženy přizpůsobily tepu doby, vlivu sociálních sítí a také vlastní touze po kráse, čím dál častěji se rozhodují pro plastickou operaci. Největší zájem mezi nimi je o operace očních víček, liposukci a hlavně o operativní změnu vzhledu ženského dekoltu. Méně příjemným důvodem pro návštěvu kliniky plastické chirurgie bývají také zdravotní důvody.

Operace prsou – zdraví nebo krása?

Ženy se rozhodují pro operaci prsou ze dvou hlavních důvodů – zdravotních a estetických. Mezi zdravotními důvody se objevuje hlavně změna tvaru a velikosti prsu po vyjmutí nádoru či následkem vážnějšího úrazu, případně bolesti zad u velkých prsou.

Estetickým důvodem pro operaci dekoltu je pak touha po dokonalém tvaru poprsí nebo prostě malá nebo svěšená prsa. Otázkou, proč se ženy stále častěji rozhodují pro operaci prsou, zkoumají i sexuologové.

Modelace prsou

Jednou ze dvou typů operací prsou je jejich modelace – operace, která mění hlavně tvar a pevnost poprsí. Při modelaci, která trvá necelé dvě hodiny, operatér upravuje pozici bradavek a vypnutí kůže, případně srovnává asymetrii mezi jednotlivými prsy.

Augmentace – zvětšení s implantáty

Tento typ operace má jediný cíl – zvětšit objem ženského dekoltu. Při zákroku jsou pod prsní žlázu, nebo pod prsní sval vkládány implantáty různých tvarů a velikostí, vždy podle dispozic klientky.

Augmentaci a modelaci je také možné kombinovat. Zároveň se tedy vkládají implantáty a upravuje tvar s celkovým vzhledem.

3 hlavní pilíře operace prsou

Předoperační vyšetření, stav pacientky

Prvním pilířem pro úspěšnou plastickou operaci je dobrý zdravotní stav ženy. Vždy je doporučováno v době před zákrokem omezit co nejvíce veškeré škodlivé vlivy. Těmi jsou kouření, pití alkoholu nebo vyšší fyzické i psychické vypětí s nedostatkem žádoucí regenerace a spánku.

Nejprve si žena domluví nezávaznou konzultaci u plastického chirurga. Ten důkladně vyšetří její zdravotní stav, poučí ji o nevhodné medikaci před zákrokem a nastíní, jakým způsobem bude operace provedena. Společně s klientkou je pak určen typ zákroku a výsledná velikost. Dále se také vybírá dodavatel a značka implantátu.

Operace na klinice s krátkou hospitalizací

Samotný zákrok je prováděn v celkové narkóze. Dnes většinou s nejmodernější a bezpečnou Low-flow inhalační anestezií, jež má nesporné výhody v rychlém probuzení i usnutí. Je také bez nežádoucích účinků. Po úspěšně provedeném zákroku a vytažení drenáže následuje většinou jednodenní hospitalizace. Většina klinik svým klientkám poskytuje nadstandardní ubytování hotelového typu. Zde je žena pod dohledem lékaře a personálu kliniky, kteří pečlivě sledují její zdravotní stav a výsledek operace. Tyto zákroky estetické medicíny jsou většinou bez komplikací, takže žena následující den odchází do domácí péče.

Pooperační péče a rekonvalescence

Po návratu domů čeká ženu několikadenní pracovní omezení. Z kliniky si odnese speciální elastické spodní prádlo, jež fixuje prsa do správného tvaru a pozice. Pro pravidelnou péči o jizvy kliniky poskytují speciální hojivé krémy. V následujících týdnech a měsících je ženám po plastice doporučováno omezit sportovní aktivity, pobyt na slunci a ve vodě. Zhruba za 3 měsíce od zákroku lze při dodržování doporučení od lékaře a pečlivé péči o dekolt očekávat kýžený výsledek.

Pokud jsou pro vás ženská ňadra tématem číslo jedna, rádi se dozvíme, jestli máte raději ta pravá nebo ta upravená. Jaké jsou vlastně silikony na dotek, máte tuto žhavou zkušenost?

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.