Online webkamery monitorují i české hory!

08.12.2020

Chystáte se na hory? Zajímá vás, kde svítí slunce, kde to žije a kde je naopak mrtvo? Prozradí vám to kamery online. Ty totiž sledují i situaci na českých horách! 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce!

Webové kamery monitorují různá místa. Běžné jsou na frekventovaných veřejných místech a prostranstvích, tedy v nemocnicích, na úřadech a náměstích. Jejich role je primárně bezpečnostní, tedy potírání a prevence kriminality. A většinou ani nevnímáme, že jsme v jejich zorném poli. Na rozdíl od online kamer monitorujících české hory, které spíše informují. O počasí, množství sněhu na sjezdovkách i lidí, kteří se na nich prohánějí. Pokud přemýšlíte, na jakých horách strávit prodloužený víkend, může vám být webkamera nápomocna při výběru vhodné lokality .

Online kamery v Krkonoších

Webkamery Krkonoše například mapují situaci na sjezdovkách a vyhlídkách. Především však podávají informace o aktuálním počasí v dané lokalitě. Nahlédnout ovšem jejich prostřednictvím můžete i do měst. K dispozici vám jsou například kamery Trutnov zabírající jak samotné město, tak i přední horská střediska v Peci pod Sněžkou, Jánských Lázních a Špindlerově Mlýně.

Webkamery Šumava

Plánujete-li výlet na Šumavu, neměly by vaší pozornosti uniknout webkamery Šumava. Turisticky nejvyhledávanější místa zabírají kamery Železná Ruda, Kvilda a Zadov. Panoramatické kamery pak zabírají oblíbený skiareál Lipno a Špičák.

Webkamery Jizerské hory

Dobrým zdrojem informací jsou i webkamery Jizerské hory. I ty poskytují pohled na známé české pohoří z různých úhlů. Kamera Špičák Tanvald například nabízí pohled z vrcholu Tanvaldského Špičáku a záběr na sjezdovku. Další webkamery online zprostředkovávají aktuální dění ze sjezdovky Pastviny, Rejdice i v Pasekách nad Jizerou.

Aktuální dění na českých horách můžete živě sledovat na serveru WebKamera.cz.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.