Naučte se upravovat fotky jako profesionál

16.06.2019

V dnešní době fotí kdekdo. Už dávno totiž není potřeba investovat desetitisíce do profesionálního fotoaparátu. I některé mobilní telefony zvládají velmi pěkné fotky a nabízejí tolik nastavení, že běžný člověk kolikrát ani neví, co se jednotlivými hodnotami ovlivňuje. Chcete si i vy občas udělat pěknou fotku, abyste měli památku na to, když byly vaše děti ještě malé, nebo na hezkou dovolenou? Naučte se nejen správně fotit, ale i upravovat fotky!

Když se vydáte k fotografovi, jako výsledek své práce vám pošle fotografie, které jsou upravené. Nejde o žádné drastické úpravy, postará se o kontrast, vyhlazení pleti, jas barev a další drobnosti, jež ovšem ve finále udělají obrovský rozdíl. Chcete také umět takhle kouzlit?

Nikdy není pozdě se začít učit

Využijte toho, že žijete v době internetové, a začněte se učit přes internet. Zajímavým zdrojem informací je třeba Milujeme fotografii – inspirace pro začátečníky. Vezměte to pěkně od lesa a naučte se, jak poznat dobrý fotoaparát, které prostory jsou vhodné pro focení či jak si správně postavit objekt, aby se vám povedlo vyfotit dobrý portrét. Pokud totiž zkazíte fotku, postprodukcí z ní jen těžko vyrobíte mistrovské dílo. Naopak z dobře pořízeného snímku vytvoříte ve správném programu opravdové umění.

Začněte s českým Zonerem

Jedním z oblíbených a velmi intuitivních programů na úpravu digitálních fotografií je Zoner Photo Studio. Věděli jste, že pochází z Česka? Nemusíte se tedy trápit s anglickými názvy funkcí, všechno si přečtete hezky v češtině. Podívejte se, jak vypadá úprava fotek online v programu Zoner, první lekce kurzu jsou zdarma. Když vám nebude vyhovovat, prostě si další nezaplatíte.

Zkuste pokročilý Adobe Photoshop

Pokud se zaměříme na celosvětový trh, je jistě nejoblíbenějším softwarem pro úpravu fotografií Adobe Photoshop. V tom vytvoříte skutečně cokoliv, a jelikož je tak rozšířený, najdete pro něj na internetu spoustu návodů. Ani úprava fotek v Adobe Photoshop není extra náročná. Navíc jakmile se naučíte s jedním programem, přechod na druhý pro vás bude snazší. Mnohé funkce se opakují, maximálně rozhraní vypadá trochu jinak.

Tak směle do toho! I vy můžete mít z letošních prázdnin překrásné fotografie.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.