Letní dovolená v Tatrách potěší celou rodinu. Kam se vydat?

17.06.2024

V tuto chvíli je nejvyšší čas na to, abyste naplánovali pořádnou letní dovolenou. Máte aktivní rodinu, která ráda poznává přírodu? V takovém případě si rozhodně zamilujete relax ve Vysokých Tatrách. Co vše daná lokalita nabízí?

Nejen výlety

Vysoké Tatry ani zdaleka nejsou vhodné pouze pro ostřílené sportovce. Celá řada výletních tras (tato lokalita skrývá více než 600 km značených cest) je vhodná i pro malé děti na prvním stupni základní školy či starší jedince.

Typickým příkladem je rovnou několik lokalit – výlet k Zelenému plesu, okruh okolo Popradského jezera a Štrbského plesa, výlet lanovkou na Lomnický štít (odsud uvidíte do celého širého okolí) či třeba prohlídka Belianské jeskyně s průvodcem (jedna z největších krápníkových jeskyní na celém kontinentu).

Vysoké Tatry však nejsou jen o neustálém chození. Nabízí i velké množství dalších atrakcí. Jasnou volbou je například aquacentrum AquaCity Poprad. Tam na vás čeká třináct venkovních i vnitřních bazénů, které dohromady obsahují 350 atrakcí. Teplota vody se pohybuje mezi 28–38 °C.

Nejlepší bude, když si ještě před odjezdem vyhledáte tipy na výlety na internetu. Spoustu inspirace najdete například na webových stránkách oblíbeného portálu pod vloženými odkazy. Tam se dozvíte celou řadu zajímavých nápadů a informací.

Pohodlné ubytování

Během dovolené ve Vysokých Tatrách můžete přespávat ve stanu v kempu, v soukromé chatce, útulném penzionu i luxusním wellness hotelu. Záleží jen na vašich preferencích a možnostech. Určitě si však dávejte pozor – přesně v tuto chvíli začínají ostatní zájemci rezervovat všechna dostupná místa. Chcete, aby na vás nějaká ještě zbyla? Pak se do toho pusťte ihned!

Mrkněte se na ubytování ve Vysokých Tatrách a zvolte si nejlepší variantu podle svých představ.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.