Kde sehnat ubytování pro Ukrajince?

02.03.2022

Krutá válka na Ukrajině z domovů už vyhnala několik stovek tisíc lidí, převážně žen a dětí. A ti teď potřebují naši pomoc. Pomáhá, kdo může. Vláda, firmy i fyzické osoby. Pomoc se rozhodl nabídnout i server Hotel.cz.

Válka je krutá. V tom, že její následky odnášejí ti, kteří ji nezavinili. Včetně malých dětí. Vlna solidarity, která se však po zahájení konfliktu v Čechách vzedmula, je ale enormní. Znovu můžeme být hrdi na to, že jsme Češi.

Pomáhají i servery Hotel.cz a Previo.cz

S konkrétní formou pomoci přišly i týmy provozující ubytovací servery Hotel.cz a Previo.cz. Ve snaze poskytnout důstojnou střechu nad hlavou lidem prchajícím před válkou bezplatně a v rekordním čase vytvořily nástroj na snadné vyhledávání a rezervaci ubytování pro Ukrajince. To je přitom buď zcela zdarma, nebo výrazně zlevněné.

Ubytování nabídlo více než 200 hotelů

Aktuálně své ubytovací prostory lidem v nouzi nabídlo více než 200 hotelů napříč celou Českou republikou, a stále jich přibývá. Do vyhledávače jsou proto přidávány postupně. Nástroj již teď využívá Správa uprchlických zařízení MVČR i nezisková organizace Člověk v tísni. Určen ale je i pro širokou veřejnost.

Kde si pokoj rezervovat?

Hotel i termín si snadno zarezervujete přímo na serveru Hotel.cz, popřípadě na odkazu Hotel.cz/pomoc. Zde se vám zobrazí všechny hotely, které v současné době pokoje uprchlíkům nabízejí. Ze seznamu si vyberete ubytovací zařízení, kliknete na políčko zobrazit detaily, vyberete termín pobytu a následně pokoj zarezervujete.

Rychlé vyhledávání ubytování pro uprchlíky

Systém primárně sloužící k rychlému vyhledání ubytování pro uprchlíky, kteří čerstvě přicestovali do ČR, momentálně přímo propojuje ubytovatele se zájemci o pomoc. Ubytovací žádost v konkrétním termínu jde přímo na ubytovací zařízení bez možnosti editace zákaznickým servisem Hotel.cz.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.