Kde je dlouhodobý pronájem aut opravdu nejlevnější?

11.09.2019

Zatímco dříve si každý chtěl koupit byt či dům, auto, zahradu, chatu a spoustu dalšího majetku, dnešní mladí lidé si užívají výhod sdílené ekonomiky. Chápou, že aby věc mohli užívat, nemusí ji vlastnit. Stačí si ji půjčit a kolikrát je to daleko výhodnější. Typickým příkladem je dlouhodobý pronájem auta.

Koupi nového auta si dnes nemůže dovolit zrovna každý. Vozy jsou drahé, kromě toho už při vyjetí z autosalonu nové auto ztrácí velkou část své hodnoty. Spousta lidí tedy místo takového plýtvání penězi volí jinou variantu, například operativní leasing či dlouhodobý pronájem auta. Zatímco u leasingu uzavíráte smlouvu na několik let, dlouhodobý pronájem je zcela bez závazku. Pod pojmem „dlouhodobý“ si lze představit rok, ale třeba i jen měsíc.

Vůz si pronajmete a jezdíte bez starostí

Dlouhodobý pronájem vozů má jednu obrovskou výhodu – nevyžaduje po vás řešit všechny ty komplikace spojené s vlastnictvím auta. Nemusíte se starat o servis, přezouvání pneumatik nebo platbu pojištění, protože tohle všechno hradí autopůjčovna.

Máte téměř nové auto

Jezdit v autě plném nejnovějších bezpečnostních technologií je skvělé a dlouhodobý pronájem vám to umožní. Tedy aspoň u některých autopůjčoven. Například autopůjčovna www.taggart.cz půjčuje auta s průměrným věkem 9 měsíců a průměrným počtem najetých km 18 000. Dlouhodobý pronájem je navíc dostupný i osobám v registru, kterým by nebyla poskytnutá půjčka.

Auto si zvolíte dle svých možností

Dlouhodobý pronájem aut vám dává volnost. Jste-li teď při penězích, můžete si dovolit platit měsíčně vyšší částku, takže získáte lepší auto. Kdybyste náhodou přišli o práci nebo se vám snížily příjmy, prostě si místo toho vyberete levnější vůz. Případně přejdete k jiné, levnější autopůjčovně. Nejlepší ceny na českém trhu má již zmiňovaná autopůjčovna Taggart. Nabízí totiž jednu obrovskou výhodu. Kdybyste někde našli stejné auto za výhodnější cenu než u nich, stačí přijít a obratem dostanete výhodnější nabídku.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.