Jaké boty si vzít na ples? Nemusí to být nutně lodičky

30.12.2019

Hlavní plesová sezóna je v Česku v plném proudu. Už víte, co si letos obléknete? A hlavně co si obujete? Typickou obuví jsou pochopitelně lodičky, ale pokud vám boty na vysokém jehlovém podpatku nepřijdou zrovna moc pohodlné, nabízí se i jiné alternativy.

Každá žena by doma měla mít aspoň jedny tmavé a jedny světlé lodičky. Ty, které rády nosí černé koktejlky, určitě mohou sáhnout i po sexy červených botách. Barvu pravděpodobně zvládnete sladit se šaty, ale jak vybrat typ bot?

Lodičky na jehlách jsou nejelegantnější

Pokud můžete, jděte v lodičkách, to je jednoznačné pravidlo. Působí elegantně a na takové události, jako je ples, se hodí nejlépe. Nemusíte sahat zrovna po deseticentimetrovém podpatku, i nízké lodičky na úzkém podpatku vypadají dobře. Semišové, lakované, s leopardím vzorem, s páskem kolem nohy. Výběr je na vás.

Pohodlnější volbou jsou boty na klínku

Jestli se nehodláte trápit na jehlách, případně by se vám v nich špatně tančilo, pořiďte si lodičky na klínku. Ale pozor, ne všechny boty na klínku jsou vhodné jako boty na ples. Měly by působit luxusním dojmem. Hodí se tedy stříbrné, zlaté, různě slavnostně zdobené, případně klasicky černé. Vyhněte se takovým botám na klínku, které působí spíš jako sandálky.

Pro vysoké ženy a méně formální plesy se hodí i baleríny

Další možností jsou tolik milované a zároveň nenáviděné baleríny. U těch se mějte na pozoru, jestli jdete na významný ples, kde je daný dress code a musíte jít v dlouhé večerní, rozhodně si k ní neberte baleríny. Na maturitním plese nebo městském fotbalovém plese se určitě přežijí. Obzvlášť když zvolíte nějaké hezké krajkované či blyštivé. Baleríny jsou výborné také pro vysoké slečny, které by s deseticentimetrovými jehlami příliš vyčnívaly nad své partnery.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že výběr vlastně není příliš velký – lodičky, boty na klínku či baleríny, opak je pravdou. Ony se totiž prodávají v tak neuvěřitelném množství variant… Podívejte se samy na boty na ples na eobuv.cz.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.