Jak vybrat montérky? Pohodlí a praktičnost jsou na prvním místě

21.09.2020

Při každé práci je třeba zajistit vhodné podmínky pro její vykonávání. Jen tak jde vše opravdu od ruky. Kvalitní prostory, odpovídající pracovní prostor i celá řada dalších faktorů mají velký vliv na efektivitu i kvalitu výsledků. To platí u všech profesí, každá ovšem má svá specifika. Zaměstnanci v kancelářích potřebují zejména psací stůl a počítač, ve většině případů si vystačí s vlastním civilním oblečením. Naopak manuální pracovníci by měli vždy mít pracovní oděv, který jim poskytne dostatečné pohodlí a zároveň je v co největší míře ochrání před případným poraněním. Pro většinu takových zaměstnanců i řemeslníků jsou tou nejlepší volbou montérky.

Jaká kritéria hrají u montérek největší roli?

Materiál

Montérek je na trhu široká škála provedení. Bývají zhotoveny z různých materiálů, u typů pro běžné práce ale hraje prim osvědčené bavlněné plátno. Jeho velká výhoda tkví v tom, že je pevné a zároveň prodyšné, navíc zvládne skvěle absorbovat pot. Bavlněné montérky ocení i alergici a lidé s citlivou pokožkou. Pro některé práce je ale výhodnější vybrat montérky ušité ze směsných materiálů. Nejběžnější je kombinace bavlny a polyesteru. Jsou totiž odolnější a lépe chrání před větrem. Zimní montérky zase bývají zateplené. A antistatické či svářečské montérky bývají ze speciálních tkanin.

Střih

Nejběžnější jsou montérky do pasu a montérky s laclem. Střih těch prvních má často blízko k outdoorovým i vojenským kalhotám. V létě mnozí preferují montérkové kraťasy, ve kterých je za parných dnů rozhodně příjemněji. Nejsou ale vhodné tam, kde hrozí poranění lýtek, holení nebo pro činnosti, při nichž je třeba po delší dobu klečet. Pro ženy a dívky jsou k dispozici dámské montérky. A samozřejmě nelze zapomenout ani na montérkové kombinézy, blůzy a bundy.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.