Jak vybrat dárek pro dítě?

04.01.2024

Dárek pro dítě se nevybírá zrovna snadno. I přesto, že jsou česká hračkářství plná hraček, z nichž mnohdy jde až hlava kolem. Zná to většina rodičů a prarodičů. Prochází uličkami hračkářství s regály prohýbajícími se pod tíhou různých hraček, ale když mají vybrat jednu, tak najednou tápou. Neví, co svému potomkovi, vnoučkovi, či vnučce vybrat. Tak jim s tím výběrem trošku pomůžeme.

Vybíráme dárek

Při výběru dárku pro dítě je vhodné přihlédnout k několika faktorům. Těmi základními jsou pohlaví a věk caparta. Jiné hračky jsou vhodné pro chlapečky, jiné pro holčičky, jiné pro malá miminka, jiné pro ty větší a školou povinné.

Dárky pro nejmenší

Při výběru hraček pro nejmenší se zaměřte především na tzv. bezpečné hračky, tedy takové, při manipulaci s nimiž si dítě nemůže ublížit. Problematické bývají především baterie a dále komponenty, které dítko může vdechnout či spolknout. Pro takové hračky proto nechoďte do tržnice, ale do renomovaného hračkářství (třeba do Bambule) a zaměřujte se na hračky z příslušné věkové kategorie, v tomto případě 0 – 3 roky. Takové hračky by pro dítě měly být po všech stránkách bezpečné.

K čemu hračky vlastně slouží?

Kvalitní hračky pro nejmenší neslouží jen k jejich zabavení, ale především mají přispět k celkovému rozvoji jejich motoriky, kreativity a sociálních dovedností. O hračkách jako takových lze hovořit v případě hraček pro děti tří až pětileté. Ty už by měly donutit dítko přemýšlet a celkově rozvíjet jeho fantazii. Mezi oblíbené dárky pro holčičky této věkové kategorie proto patří kuchyňky s nádobíčky. Mezi dárky pro kluky pak vede nářadí. Jakmile dítko začne chodit do školy, můžete mu darovat první knihu. Vhodné jsou i deskové hry, které ho donutí přemýšlet.

Kde hledat inspiraci?

Pokud stále tápete, inspiraci na vhodné dárky najdete třeba na e-shopu bambule.cz, kde jsou dárky pro děti rozděleny do jednotlivých kategorií. Přehledně tu jsou rozdělené dárky pro holky, dárky pro kluky a dárky pro nejmenší. Speciální vyhledávač vám ale dárek pomůže najít i podle věku dítěte.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.