Jak se v klidu přestěhovat?

24.08.2022

Stěhování pro většinu lidí znamená stres, stres, a ještě jednou stres. Není se čemu divit. Opouštíte stávající bydlení nebo kancelář a stěhujete se do nového.

Co když se něco nepovede? Co když se nějaké věci rozbijí? Co když stěhováci nebudou spolehliví? Tyto a další otázky vám určitě budou vířit hlavou. Pojďte se podívat na to, co dělat, abyste zůstali během stěhování v klidu.

Základem samozřejmě je neřešit stěhování na poslední chvíli. Je dobré s přípravou časového plánu akce začít alespoň měsíc přes stěhováním. To znamená zajistit si pomoc při stěhování v podobě např. stěhovací firmy, sjednat termín atp.

Stěžejní je výběr stěhovací firmy. Doporučujeme si přečíst recenze na internetu nebo se poptat u rodiny nebo známých, jestli s nějakou firmou nemají dobré zkušenosti. Spolehlivou stěhovací firmu poznáte i tak, že je pojištěný.

Následně si zajistěte dostatečné množství krabic, obalového materiálu a fix na popisování. Některé stěhovací firmy nabízí toto k zapůjčení, ale je dobré mít i vlastní. Nezapomeňte pečlivě svůj majetek zabalit. Stěhování je riziková akce, obzvláště pro starožitnosti, cennosti nebo křehké předměty.

Ostatní už zajistí stěhovací firma. Každá taková firma ( pokud je to opravdu profesionální stěhovací firma. ) Vám se vším poradí, případně doveze krabice, všechny velké věci zabalí a v případě potřeby se postará i o montáž nábytku.

V neposlední řadě je nezbytné, abyste měli vy v den stěhování čas. Pokud se nejedná o stěhování na klíč, u kterého nemusíte být, vezměte si v práci volno. Zaměstnavatel má dokonce zákonnou povinnost vás z práce za tímto účelem uvolnit.

Dále nesmíte zapomenout ani na administrativu spojenou se změnou místa. Jedná se například o podpis předávacího protokolu bez záznamu o vadě, odhlášení dodávek energií, změna trvalého bydliště apod.

A hlavně je nejdůležitější zůstat v klidu, vše totiž dobře dopadne.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.