Díky běžeckým pásům můžete běhat za každého počasí

28.09.2019

Běh patří mezi nejlepší aerobní aktivity, při nichž nejen spálíte přebytečné kalorie, nýbrž také posílíte svalstvo a činnost kardiovaskulárního systému. Právě počasí je častou výmluvou, proč zrovna nejít běhat. Když si pořídíte běžecký pás, žádné výmluvy nebudou mít šanci.

Jak vybírat?

Před výběrem běžeckých pásů je třeba si ujasnit, zda budou určeny pro rekreačního či profesionálního sportovce. Dále je nutné vzít v potaz, jestli bude běžecký pás užívat více lidí. V tom případě je vhodné pořídit profesionální pás pro komerční účely. Zaměříme-li se na domácí použití, máme na výběr mezi motorovou nebo bezmotorovou variantou. Druhé jmenované je určeno výhradně pro chůzi.

Na co se zaměřit?

Zajímejte se o to, zda má běžecký pás pevně nastavený sklon běžecké plochy, či zda ho můžete manuálně nebo automaticky měnit dle potřeby. Dále si porovnejte výkon motoru, jenž určuje, jakou maximální rychlostí je možné na pásu běžet. Nedílnou součástí by měl být ovládací panel, na němž regulujete rychlost a další funkce během běhu. Určitě uvítáte možnost měření tepové frekvence. Na závěr si vyzkoušejte, jak snadno lze pás složit a kolik zabere místa.

Nezapomínejte na servis

Servis běžeckých pásů významně prodlouží jejich životnost. Často je částka za tuto službu započítána do pořizovací ceny pásu. V žádném případě to neznamená, že v případě poruchy budete muset stroj někam vozit. Je samozřejmostí, že odborný pracovník provádí údržbu běžeckých pásů přímo u vás doma.

Co se vám bude hodit?

Pro udržení správných funkcí běžeckého pásu se doporučuje pořídit si silikonový olej. Během provozu totiž dochází k velké míře tření, a tím pádem k vysychání prostoru mezi pásem a běžeckou plochou. Tato jednoduchá údržba by se měla provádět po 6 hodinách provozu pásu, či pokud nebyl používán déle než 1 měsíc.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.